zdravko mamic dinamo

Mamić će prenoćiti u pritvoru

Izvršni predsednik Fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić noć će provesti u pritvoru nakon trosatnog ispitivanja u zagrebačke policije, preneli su hrvatski mediji. Mamić je ranije danas priveden na informativni razgovor nakon što je na račun ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića izneo uvrede na nacionalnoj osnovi, koje su naišle na opštu osudu hrvatske javnosti.
Prvi čovek hrvatskog fudbalskog prvaka danas je gostujući na lokalnoj televiziji Z1 i radiju „Saundset“ izvređao Jovanovića rekavši da „mrzi sve hrvatsko“ i da „kao Srbin koji nikada nije radio u prosveti i sportu ne može da vodi taj najvažniji resor u Hrvatskoj“.
Ovaj istup Mamića osudili su hrvatski predsednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović, kao i brojni državni i sportski zvaničnici.
Posle privođenja Mamića, jedan od njegovih advokata, Mate Matić, rekao je hrvatskim novinarima kako je pitanje „da li je tu reč o kršenju zakona ili o nečijem revoltu“.
-Zaista smo daleko došli ako ćemo u demokratiji morati da zatvaramo ljude za izrečenu rečenicu. Nisam siguran da je to dobro – rekao je Matić.
On je potvrdio da će Mamić prenoćiti u pritvoru zagrebačke policije.

Povezana vest:  Anćeloti: Zidan budući trener Reala