vojvodina

Policija podnela prijavu protiv fudbalskog kluba Vojvodina

Novosadska policija podnela je Prekršajnom sudu zahtev za pokretanje postupka protiv fudbalskog kluba Vojvodina i odgovornog lica zbog brojnih propusta u organizaciji utakmice polufinala Kupa sa OFK Beogradom. Kako se navodi u saopštenju policije, Vojvodina nije angažovala dovoljan broj redara za bezbedno održavanje utakmice povećanog rizika čime je direktno ugrozila bezbednost svih učesnika skupa.
-Zbog nedovoljnog broja redara tokom utakmice, naročito na severnoj tribini, upotrebljeno je više od 300 pirotehničkih sredstava, zbog čega je utakmica privremeno bila prekinuta u 40. minutu prvog poluvremena, jer je velika količina dima onemogućila normalno odvijanje ove sportske priredbe“, piše u saopštenju.
Policija smatra da su nedovoljan broj redara i neadekvatna kontrola posetilaca prilikom ulaska na stadion rezultirali time da je na tribine stadiona, suprotno odredbama Zakona o sprečavanju nasilja I nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, ušlo oko 600 mlađih od 16 godina, bez prisustva roditelja ili staratelja.
Policija je saopštila i da je kod A. L. (35) iz Srbobrana pronašla 41 pirotehničko sredstvo koje je u rancu pokušao da unese na severnu tribinu stadiona Karađorđe.
Njemu je u skraćenom postupku u Prekršajnom sudu u Novom Sadu izrečeno od 30 dana zatvora i novčana kazna u iznosu od 53.000 dinara. Upravni odbor Vojvodine juče je saopštio da ne može da razume zašto „organi reda“ zadržavaju domaću publiku posle završetka utakmice, kao i „neshvatljive zahteve za dodatnim merama bezbednosti“.
-Ne mešamo se u rad organa bezbednosti, ali osećamo obavezu prema svojim navijačima da im na ovaj način uputimo javno izvinjenje što su po kiši čekali više od 45 minuta da izađu sa stadiona – piše u
saopštenju.
Vojvodina je u sredu u Novom Sadu savladala OFK Beograd sa 1:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa. 

Povezana vest:  Jan Kozak novi selektor Slovačke