aleksandar sostar

Aleksandar Šoštar: Pobedio je sport

Ponovo izabrani predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Aleksandar Šoštar izjavio je da je na današnjoj izbornoj Skupštini SSS, „uprkos zategnutoj atmosferi“ pobedio sport.
-Sport je danas pobedio, ali ne zato što sam ja izabran za predsednika, već zato što se Skupština izdigla iznad ove atmosfere i na demokratski način glasala – rekao je Šoštar.
Šoštar je atmosferu u prepunoj sali Skupštine Starog grada nazvao zategnutom, jer se njegov protiivkandidat Bakić prilikom govora uoči izbora požalio da mu je telefonom prećeno.
-Hvala svima koji su glasali za mene, ali i onima koj su glasali za mog protivkandidata. Potrudiću se da u naredniom mandatu učinim sve da ubuduće ne bude takvih priča koje su se čule uoči izbora – rekao je Šoštar.
Novi stari predsednik ŠS istakao je da će ova sportska organizacija ubuduće zasnivati svoj rad, kao i do sada, na saradnjji sa Ministarstvom omladine i sporta, Olimpijskim komitetom Srbije, Republičkim zavodom za sport i Antidoping agencijom Srbije.
-Ogroman broj delegata koji je bio prisutan današnjoj Skupštini pokazatelj su kvaliteta rada Sportskog saveza Srbije – rekao je Šoštar.
Protivkandidat Bakić čestitao je Šoštaru na izboru za predsednika i poručio da se nada da će srpski sport ići pravim putem. Delegati su ponovo za generalnog sekretara uzabrali Daneta Koricu, a imenovan je i novi Upravni odbor od 21 člana, kao i četiri potpredsednika. Šoštar je dobio ubedljivu podršku delegata na Skupštini koja je održana u sali beogradske opštine Stari grad. Za njega je od prisutnih 191 glasalo 130 delegata, dok je protivkandidat Ivan Bakić dobio 51 glas.

Povezana vest:  KUGLANJE, Derbi Super lige za kuglaše Senta – Beograd „Poštanska štedionica“ završen nerešeno 4:4