zdravko mamic dinamo

Mamić pušten da se brani sa slobode

Prvi čovek fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić pušten je večeras da se brani sa slobode od optužbi za podsticanje na nasilje i mržnju, za šta je optužen pošto je vređao ministra Željka Jovanovića i srpsku manjinu.
Kako je objavila agencija Hina, istražni sudija zagrebačkog županijskog suda Ljiljana Maletić odbila je predlog tužilaštva da se Mamiću odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja dela. Potpredsednik Fudbalskog saveza Hrvatske poslušao je savet advokata I nije davao izjave novinarima.
Tužilaštvo je svoj predlog obrazložilo time da je Mamić više puta evidentiran za prekršaje protiv javnog reda i mira i bezbednosti u saobraćaju, „što navodi na zaključak da se radi o osobi koja ne poštuje i ne priznaje pravni poredak“.
-Mamićeve izjave (da ministar mrzi sve što je hrvatsko i da mu viri krv iz očiju) posebno dobijaju na težini u kontekstu skorašnjeg održavanja fudbalske utakmice između Hrvatske i Srbije, jer izazivaju bojazan da će dovesti do nereda i remećenja javnog reda I mira“, navelo je tužilaštvo.

Povezana vest:  Sasuolu samo bod protiv Kaljarija