zvezda igokea

JADRANSKA LIGA

Zvezda bolja od Budućnosti

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu podgoričku Budućnost sa 79:63 (19:15, 19:11, 13:18, 28:19) u utakmici pretposlednjeg, 25. kola Jadranske lige. Utakmica je odigrana u dvorani Pionir pred 6.000 gledalaca, a sudili su Matej Boltauzer (Slovenija), Siniša Herceg (Hrvatska), Tomislav Vovk (Hrvatska).
CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Subotić 2, Rakočević 16, Mitrović, Lazić 3, Simonović 7, Savović 12, Katić 8, Samardžiski 5, Radivojević 5, Nelson 3, Skot 14.
BUDUĆNOST: Mihailović, M. Popović 11, M. Milošević 10, Jelenić, S. Milošević 2, Mugoša, Li 5, Vitkovac 3, Bunić 8, A. Popović 15, Ivanović, Bost 8.
Zvezda je ovom pobedom kolo pre kraja ligaškog dela prvenstva osigurala drugo mesto i plasman na fajnal-for Jadranske lige. 
Ujedno crveno-beli su odigrali i za večitog rivala ekipu Partizana, koji sa Podgoričanima vodi borbu za završni turnir u Laktašima.
Zvezda nije briljirala večeras, iako to krajnji rezultat ne pokazuje. Nije to bila ove sezone prepoznatljiva igra, koja je protvnika lomila ritmom, atraktivnom i brzom košarkom. Domaćin je u više navrata tokom meč imao dvocifrenu prednost, ali je svaki put dopuštao protivniku da se vrati.
Delovalo je da je pitanje pobednika rešeno u 29. minutu kada je semafor pokazivao 51:36 za tim sa Malog Kalemgdana, ali je usledio pad u igri što su izabranici Dejana Radonjića iskoristili i prišli na minus šest (65:50, 33. minut).
Budućnost je večeras dobro služio šut sa distance, zanimljivo je da su na poluvremenu imali bolji procenat šuta za tri, nego dva poena.
Kao što to uvek biva, taj segment igre je kad tad morao da padne, a konačan udarac gostima zadali su Boris Savovići kapiten Rakočević, pa je domaćin zasluženo došao do trijumfa.

Povezana vest:  KUP KORAĆA 2014, Gurović: Ovo je za nas velika pobeda