bujanovac-zvezdaGosti iz Bujanovca oduševljeni Zvezdom

Gosti KK Crvena zvezda Telekom na utakmici 25. kola ABA lige sa ekipom Budućnosti bili su mališani iz OKK Play 017 iz Bujanovca. Čak 70 klinaca prevalilo je dug put sa juga Srbije kako bi uživo gledali utakmicu svojih ljubimaca.
Pre dolaska u dvoranu Pionir selekcija ekipe Play 017 u Basket lendu odigrala je prijateljsku utakmicu protiv selekcije škole košarke Crvene zvezde. Takođe, mališani iz Bujanovca imali su priliku da osete i čar igranja na parketu beogradskog hrama košarke, pošto su se Zvezdinoj publici predstavili u poluvremenu utakmice sa Podgoričanima.
– Ovo je zaista fenomenalan osećaj za sve nas, a posebno velika stvar za ovu decu koja žive na samom jugu Srbije i na taj način brane granice naše otadžbine. Drago nam je da nas je Crvena zvezda udostojila poziva i da smo bili njeni gosti. Bili smo fantastično primljeni, uživali smo veliko gostoprimostvo, a Zvezda je i time dokazala da je zaista veliki klub. Bila nam je velika čast da prisustvujemo jednoj ovakvoj utakmici – počeo je priču Nenad Stajić predsenik OKK Play 017 iz Bujanovca i dodao:
– Siguran sam da će ova naša poseta Beogradu i Crvenoj zvezdi imati veliki odjek. Kad se budemo vratili i kada deca budu prenela svoje utiske još više mališana će početi da se bave košarkom. A, košarka je najlepša stvar na svetu koja se može desiti svakom dečaku i devojčici – uzbuđeno je pričao Stajić.
Posebna vrednost OKK Play 017 iz Bujanovca je što u ovom klubu zajedno treniraju deca srpske, albanske i romske nacionalnosti. I, međusobno ne prave nikakve razlike. Ovakav projekat i KK Crvena zvezda Telekom je želala da podrži na simboličan način time što je poklonila košarkaške lopte i sportsku opremu:
– Svaki poklon koji dobijemo za nas ima veliku vrednost, jer je Bujanovac veoma siromašna opština. Sva ta sportska oprema daće nam dodatnu energiju za rad i veliki podsticaj za sve nas u klubu.
Kada su prvotimci Zvezde ušli u halu na zagrevanje mališani iz Bujanovca su ih pozdravila ovacijama. Skandirali su Majklu Skotu, Igoru Rakočeviću. Kapiten crveno-belih i tamnopu Amerikanac su prišli da ih pozdrave, a tada je nastao potpuni delirijum:
– Da bih vam opisao šta sve ovim mališanima ovo znači rećiću vam samo jedno. I oni koji su navijačli za Partizan od danas sigurno navijaju za Crvenu zvezdu – zaključio je Stajić

Povezana vest:  Dangubić: Utakmica sa Mega Leksom veliki izazov