reprezentacija_srbije_ekipa_marakanaSP 2010

Srbija može da pobedi Nemačku

 

Fudbalska reprezentacija Nemačke neće u grupnoj fazi Svetskog prvenstva imati tako lak posao kako se čini na prvi pogled, pošto su i Srbija i Australija i Gana sposobne da je iznenade, ocenjuje se u danas objavljenoj analizi agencije Asošiejted pres.

Američka agencija navodi da su Australija i Gana fudbalske nacije u usponu, dok je talentovana Srbija „sposobna da pobedi bilo koga“, iako joj nedostaje stabilnost u igri.

Favorit je, ipak, Nemačka, trostruki šampion sveta, koji je na prethodnom Mundijalu, kao domaćin, zauzeo treće mesto.

Povezana vest:  Vijeri: Inzagi nije želeo smenu na klupi Intera

Kostur tima koji je osvojio bronzanu medalju pre četiri godine igraće i u Južnoj Africi, gde će se panceri osloniti na Miroslava Klozea, Mihaela Balaka, Lukasa Podolskog i Bastijana Švajnštajgera.

Problem bi, prema Asošiejted presu, mogao da bude neizvesni ostanak selektora Joahima Leva na toj funkciji po završetku Mundijala, što bi moglo da pokvari atmosferu u ekipi.

Nemci će prvu utakmicu igrati u Durbanu, 13. juna sa Australijom, koju sa klupe predvodi Pim Verbek.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Muslin: Na dobrom smo putu, ali ne padamo u euforiju

Holandski strateg je već najavio da će po završetku Svetskog prvenstva napustiti uporni tim Australije, koji predvode Tim Kejhil, Heri Kjuel i Mark Švarcer.

Druga utakmicu prvog kola Grupe D igraće se u Pretoriji gde će snage odmeriti Srbija i Gana, jedina afrička zemlja koje je 2006. godine u Nemačkoj prošla prvu fazu i potom izgubila od Brazila.

Sadašnja generacija Gane pojačana je mnogim igračima koji su prošle godine osvojili Svetsko prvenstvo za fudbalere stare do 20 godina. Glavna poluga tima, ipak, trebalo bi da bude vezista Čelsija Mikael Esjen, iako je on zbog povrede kolena propustio veći deo sezone.

Povezana vest:  Stanković: Fudbaleri rade po programu i sve ispunjavaju

Srbija, prema oceni Asošiejted presa, ima još više kvalitetnih pojedinaca, sjajnu odbranu, ali ne i jedinstvo u ekipi zbog čega su izostajali rezultati na mečevima na strani.

Glavni zadatak selektora Radomira Antića zato će biti da uklopi Dejana Stankovića, Nemanju Vidića, Branislava Ivanovića i ostale srpske igrače u kompaktan tim koji bi u tom slučaju, kako se navodi, mogao da ima zapažen učinak na Mundijalu.