Stojadinovic

Stojadinović: Niko nije smenjen, niti oteran

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović rekao je večeras da je Upravni odbor jednoglasno prihvatio njegov predlog da novi trener bude Rikardo Sa Pinto, istakavši da niko nije smenjen, niti oteran iz kluba.
Upravni odbor crveno-belih večeras je sporazumno raskinuo saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Aleksandrom Jankovićem i za novog trenera imenovao portugalskog stručnjaka Sa Pinta.
-Sa Jankovićem je postignut sporazumni dogovor o prekidu saradnje. Niko nije smenjen, niti oteran. Ne bi trebalo kriviti nikoga, splet okolnosti doveo je da budemo na minus 11 bodova i nešto je moralo da se menja – rekao je Stojadinović novinarima.
On je naveo da će Sa Pinto biti angažovan na tri meseca, a zatim i na godinu dana ukoliko opravda očekivanja.
-Finansijski uslovi ne smeju da predu 200.000 evra, a detalje ćemo saznati sutra, kada on dođe u klub. Sa Pinto će povesti i saradnika na kome je insistirao i koji će imati primanja od 3.000 evra mesečno, ali to još nije sve precizirano – naveo je Stojadinović, dodajući da je Portugalac upoznat sa situacijom u Crvenoj zvezdi.
-Mislim da Sa Pinto odaje poverenje i samopouzdanje i smatram da je trener koji je potreban Zvezdi. Cilj je da se u naredna tri meseca ekipa konsoliduje i napravi osnova za iduću sezonu u kojoj ćemo napasti titulu, koja je sada daleko. Ako sam pogrešio, neka ide po mojim leđima – poručio je sportski direktor Crvene zvezde.
Portugalski stručnjak dolazi u Beograd sutra u 12 sati, a dan kasnije odradiće prvi trening sa ekipom crveno-belih.

Povezana vest:  Stanković pred Inđiju: Pobeda za mirnu pauzu