Dejan Stankovic

Stanković: Očekujem da Srbija odnese velika tri boda

Fudbaler Intera, doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković, rekao je večeras kako očekuje da izabranici selektora Siniše Mihajlovića odnesu velika tri boda iz Zagreba.
-Treba se čuvati početka utakmice, euforije, dobro se sećam meča Hrvatska – Jugoslavija 1999. Momci moraju da budu svesni da treba da igraju fudbal, da se skoncentrišu isključivo na utakmicu. Zašto ne bi igrali sa osmehom, i ja sam tako igrao 99 – izjavio je Stanković za emisiju „Kada igraju Srbi i Hrvati“ na RTS.
Iskusni fudbaler veruje da igrači obe reprezentacije jedva čekaju da predstojeća utakmica prođe, da se oslobode ogromnog pritiska zbog njenog značaja i interesovanja javnosti.
-Samo da sve ostane u granici normale i fer pleja. Verujem da će tako i biti – istakao je Stanković, potvrdivši da će prisustvovati utakmici u Maksimiru.
On smatra da je srpski selektor siguran u svoje izabranike i da se ne plaši predstojećeg izazova.
-Mihajlović je dobar stručnjak i hrabar čovek. Sećam se da je posle žreba grupa rekao kako bi voleo da putnika za Mundijal odlučuje poslednja utakmica sa Hrvatima u septembru u Beogradu. Takav je on, a tako bi moglo i da bude – kazao je bivši istaknuti reprezentativac.
Stanković veruje da iskusni Aleksandar Kolarov i Branislav Ivanović mogu da pomognu mladim saigračima da u Zagrebu ostvare željeni rezultat.
„Hrvatska ekipa je dobar spoj kvaliteta i iskustva, međutim, očekujem da se Srbija vrati sa velika tri boda. Igrači moraju da iznesu najveći teret, a ja dolazim u Zagreb kao drugar i prijatelj, da im pružim podršku. Svim srcem sam uz njih“, poručio je Stanković.
Utakmica A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta 2014. između Hrvatske i Srbije igra se stadionu Maksimir u petak od 18 sati.

Povezana vest:  Kavani: Sigurno ostajem, srećan sam u Parizu