branimir ivanovic vs gre

Ivanović: Željni smo dokazivanja, nadam se iznenađenju

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da predstojeća kvalifikaciona utakmica protiv Hrvatske u Zagrebu donosi mnogo toga neočekivanog i da su „orlovi“ željni dokazivanja.
-Ovakva utakmica nosi nešto potpuno novo, neočekivano… Razlika u bodovima, kvalitetu, pozitivne ili negativne strane… kada počne utakmica sve se zaboravlja. Ima tu još sitnih detalja, ali sve to što je pozitivno moramo da dokažemo na terenu – rekao je Ivanović na konferenciji za novinare u Zagrebu.
-Mi imamo mladost, polet, ogromnu želju za dokazivanjem. Kvalifikacije smo krenuli kao nova, mlada ekipa i željni za dokazivanjem, rezultatom i stvaranjem što boljeg tima – to može
biti naša pozitivna strana – dodao je on.
Odbrambeni fudbaler Čelsija rekao je da je ekipa usredsređena samo na utakmicu, kao i da ne oseća pritisak pred meč.
-Bili smo izolovani od okupljanja u ponedeljak i stalno smo okruženi informacijama i razmišljali smo samo o utakmici. Mislim da smo u ovom trenutku spremni, u Zagrebu je sve u najboljem redu – kazao je Ivanović.
On je rekao da očekuje iznenađenje u sutrašnjoj utakmici na Maksimiru, kao i da srpska reprezentacija ima zacrtan cilj.
-Otvoreni trening bi nas koliko toliko pripremio za utakmicu, to bi bilo pozitivno, ali to ništa ne menja. U suštini, znamo svoj cilj I ono šta treba da uradimo na terenu. Da će biti iznenađenja hoće, u fudbalu je teško predvideti nešto i to nosi draž. Nadam se da će biti dosta iznenađenja“, zaključio je Ivanović.
Srpski fudbaler Aleksandar Kolarov istakao je da veruje u kvalitet „orlova“, kao i da trenutni odnos dve reprezentacije na tabeli ne znači nista.
-Nebitno je ko je prvi, a ko poslednji na tabeli. Hrvatska je dobra reprezentacija sa dosta kvalitetnih pojedinaca. Mi znamo našu snagu I nadamo se da ćemo to pokazati na terenu – rekao je Kolarov.
-Utakmica je takva kakva je. Najspremnije ćemo ući u meč što se nas tiče – dodao je on.
Kolarov je kazao da je za Srbiju najbitnije da se koncentriše na svoju igru i da njegovi saigrači ne bi trebalo da se obaziru na pritisak sa tribina.
-Bitno je samo da se koncentrišemo na našu igru – rekao je Kolarov.
-Navijači ne mogu da daju gol, makar do sada nisu dali. Ne možemo da promenimo prošlost, možemo da pokažemo fer-plej i da se koncentrišemo na igru. Ostalo me uopšte ne dotiče – istakao je on.
Novinare je interesovalo koga od igrača iz duela dve reprezentacije iz 1999. godine bi voleli da vide u sadašnjem timu, Ivanović i Kolarov su posle kroz šalu izrečenih pretnji Mihajlovića da „paze šta pričaju – uglas odogovorili „selelktor!“.
-Ta utakmica je bila pod mnogo većom tenzijom, to je bio prvi susret posle dešavanja u bivšoj Jugoslaviji. Obe ekipe su bile neverovatno kvalitetne i igrači koji su tada igrali… Bio je veliki derbi za čitavu Evropu, a i duel je odlučivao mnogo. Sada su samo rivali isti, a sve ostalo je drugačije. Sve to pada u vodu – rekao je Ivanović.
-Gledao sam utakmice 1999. i nose pozitivne utiske za mene. Tada sam bio srećan što smo prošli dalje i imam samo pozitivne utiske – dodao je Kolarov.
Utakmica između Hrvatske i Srbije igraće se sutra od 18.00 na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Povezana vest:  FK Borac: Oštećeni smo i pokradeni