sinisa mihajlovic ferplejMihajlović: Ne razmišljam o ostavci, mogu samo da me smene

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je posle večerašnjeg poraza od Hrvatske (2:0) da neće podneti ostavku i da jedino Fudbalski savez Srbije (FŠ) može da odlučuje o njegovoj sudbini.
-Bodovna prednost je velika i teško će biti doći do drugog mesta. Nastavljam svoj rad i ne pomišljam na ostavku. Jedino ako odluči FSS. Kao selektor Srbije imam svoj put i jedna ili dve utakmice ne mogu da promene moje mišljenje. Pritisak javnosti mi nije problem. Bitno je da igrači nemaju pritisak, jer javnost i novinari nisu ni verovali u njih. Idemo dalje. Imamo utakmicu sa Škotskom – kazao je Mihajlović na konferenciji za novinare posle utakmice na Maksimiru.
Srbija je oba pogotka primila u prvom poluvremenu, a u drugom delu meča propustila je četiri dobre prilike za gol.
-Nisam zadovoljan rezultatima, ali sam zadovoljan ostalim. Jeste rezultat najvažniji, ali ja sam podmladio sam ekipu i tu ne tražim alibi. Ne odustajem od svog puta – jasan je bio Mihajlović.
On je naveo da preuzima odgovornost za poraz koji znači oproštaj od borbe za plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.
-Mi smo danas izgubili od bolje i iskusnije ekipe. Ušli smo malo uplašeno u utakmicu. Jeftino primili dva gola. To nas je saseklo. Na sebe preuzimam svu odgovornost. Ja sam jedini krivac za sve što se desilo na terenu, momci su dali maksimum – istakao je selektor Srbije.
Mihajlović je naveo da je borba dve ekipe na terenu bila dobra i da su igrači svojim ponašanjem dali pravi primer.
-Atmosfera je bila prava fudbalska. Pun stadion. Dobar protivnik. Ovakve utakmice bih voleo da igramo svakih sedam dana. Za godinu, dve, tri ove utakmice će dobro da nam posluže – naveo je on.
Mihajlović je objasnio i zašto se opredelio da u startnu postavu ubaci Marka Šćepovića, Ivana Radovanovića i Alena Stevanovića.
-Šćepović je igrač u kojeg verujemo i koji ima kvalitet. Zaslužuje da bude u reprezentaciji. Radovanović je jedini igrač sa Fejsom koji u sredini terena može da daje ritam, a Stevanović svojim fizičkim predispozicijama može da parira Srni – zaključio je Mihajlović.

Povezana vest:  Vujošević: Šoškić ili Vukotić