milan_vilotic_fk_cz_122. KOLO JELEN SUPER LIGE

Vilotić – Spremni za novi derbi

 

Zvezdin štoper Milan Vilotić zadovoljan je kako protiče prolećni deo šampionata. Kako kaže, najbitnije je da je forma u usponu i da ekipa zrači samopouzdanjem.

– Početak je u rezultatskom smislu bio dobar. Malo nas je uzdrmalo gostovanje u Kragujevcu i to što smo pratili ostale rezultate, međutim, sada je sve došlo na svoje mesto. Ostvarili smo ubedljivu pobedu nad Vojvodinom i verujem da smo se tim mečom definitvno vratili na pravi put – kaže Vilotić.

Naš štoper ne može sa sigurnošću da kaže da li je igra protiv Vojvodine ta koja može da donese trofeje, međutim uveren je da je za dobre rezultate u narednim duelima neophodna upravo sigurnost iz te utakmice.

Povezana vest:  Srbija napredovala do 37. mesta

– Nije na meni da kažem koliko je ta igra bila dobra, jer nemam u svojoj karijeri neke velike uspehe i sve što se dešava ove sezone ja praktično proživljavam prvi put. Tek na kraju ćemo videti da li je ova igra prava, ali u svakom slučaju sigurnost koju smo ispoljili u tom meču je jako bitna za naredne duele. Uz to, forma nam je u usponu, tako da očekujem da predstojeće duele znatno lakše rešavamo od ovih uvodnih prolećnih – objašnjava Vilotić.

Povezana vest:  Jagodinci optimisti uoči meča sa Crvenom zvezdom

Priliku za potvrdu svojih reči imaće u subotu na gostovanju OFK Beogradu.

– Jako bitna utakmica i veoma težak protivnik. Trenera OFK Beograda, Dejana Đurđevića odlično poznajem jer sam sa njim radio u Čukaričkom i znam koliko je sposoban da spremi ekipu. Biće ovo pravi mali derbi. Moramo maksimalno skoncentrisano da uđemo u ovu utakmicu i da na terenu primenimo sve što nam stručni štab predoči. Verujem da ćemo doći do pozitivnog rezultata – optimista je Vilotić.

Iako ne krije da je srećan zbog poziva da igra za reprezentaciju sastavljenu od igrača iz Super lige, koju naredne nedelje očekuje duel protiv Japana u Osaki, Vilotić i žali što uz njega, Lekića i Ninkova još neki Zvezdin igrač nije na spisku.

Povezana vest:  Milojević: Motiva imamo na pretek

– To je perspektivna ekipa koja u budućnosti može da dođe do dresa nacionalnog tima. Drago mi je da sam izabran i to je još jedna obaveza više. Smatram da u Zvezdi ima još igrača koji zaslužuju taj poziv i zato mi koji idemo u Japan moramo da pokažemo odgovornost i viši nivo igre kako bi u narednom periodu bilo poziva i za naše ostale saigrače – napomenuo je Vilotić.