englezi tuga

KVALIFIKACIJE ZA SP, CRNA GORA – ENGLESKA

Preduzete sve mere za bezbednu utakmicu u Podgorici

Fudbalski savez i Uprava policije Crne Gore preduzeli su sveobuhvatne mere, kako bi večerašnja utakmica između Crne Gore i Engleske, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine prošla bezbedno. Fudbalski savez pozvao je navijače na korektno ponašanje, a policija je saopštila da će na stadionu biti zabranjeno unošenje hrane i pića. Crnogorskoj policiji će u obezbeđivanju utakmice pomagati i desetak engleskih policajaca. 
Kapije stadiona pod Goricom biće otvorene u 18 sati, tri sata pre početka meča, za koji u Podgorici vlada euforično interesovanje. Crnogorska reprezentacija je ranije dva puta igrala nerešeno sa Engleskom. Ako bi Crnogorci večeras pobedili, to bi, kako se priča u Podgorici, „bila fantazija“, ali time ne bi bile završene kvalifikacije te ekipe za Svetsko prventsvo u Brazilu. 
Engleske fudbalere će u Podgorici bodriti oko 1.300 navijaca iz Velike Britanije.  Za praćenje utakmice Crna Gora – Engleska akreditovano je oko 160 novinara, televizijskih snimatelja i fotoreportera. 
Crna Gora je prva na tabeli kvalifikacione Grupe H sa 13 bodova iz pet utakmica, koliko je odigrala i Engleska, ali je sakupila dva boda manje.  Ukrajina i Poljska su na trećem i četvrtom mestu sa po pet bodova iz četiri utakmice, pretposlednja Moldavija osvojila je četiri boda iz pet utakmica, dok je San Marino poslednji bez bodova. 

Povezana vest:  EURO 2012, Portugalac Proensa sudi finale između Španije i Italije