engleska_logoENGLESKA LIGA, Vesti
Nevolje prate Portsmut
Verovatno ne treba ponavljati s kakvim se problemima suočio Portsmut u tekućem šampionatu, mada finansijske brige postoje već godinama. Kad kola krenu nizbrdo jedna nevolja stiže drugu. Menadžer Avram Grant željno iščekuje polufinalni duel FA Kupa s Totenhemom, ali uopšte nije siguran koga će od fudbalera imati na raspolaganju. Odranije su ozleđeni brojni prvotimci, Dindane je praktično otpušten zbog nemogućnosti Portsmuta da isplati obeštećenje, a iz tima su prošlog vikenda ispali Hermann Hreidarsson i Danny Webber. Vremešnom Islanđaninu je pukla Ahilova tetiva, pa ne bi bilo neočekivano i da završi karijeru, a u Webberovom slucaju je stradao prednji ukršteni ligament. Oporavak obojice fudbalera bi mogao da potraje i do pola godine.
Torres zna recept
U Liverpulu tvrde da im je sve jasno. Većina igrača misli da ipak mogu do četvrtog mesta i važnog plasmana u Ligu šampiona, mada pogled ka tabeli svedoči o osetnoj prednosti Totenhema koji ima i meč manje. Fernando Torres, strelac 18 pogodaka u Premijer ligi, bodri i sebe i saigrače:
– Nedoumica nema. Potrebno je da savladamo sve protivnike do kraja sezone. Mislim da ćemo u tome i uspeti ako zadržimo postojeći nivo forme. Te pobede bi nas najverovatnije odvele do željenog plasmana. Važno je da smo povratili samopouzdanje.
Španac je dodao i da ne planira da promeni sredinu, ali i da očekuje od stručnog štaba da igrački kadar bude osvežen. Menadžer Rafael Benitez će imati dosta posla na tom polju pošto vlasnici najavljuju manja ulaganja u dovođenje pojačanja kako bi tokom leta uspeli da smanje astronomski dug prema bankama.
Zola ostaje u klubu
Šest poraza zaredom naveli su Gianfranca Zolu, menadžera Vest hema, da preispita svoju poziciju. On je odmah po završetku prethodne utakmice odleteo na Sardiniju kako bi razmislio o svemu. Usledio je i zaključak:
– Sagledao sam sve okolnosti. Odlučio sam da ostanem i borim se do kraja. Dobio sam podršku vlasničke strukture. Zahvaljujem im se. Potrebno je da radimo još bolje i da pružimo maksimum. Mislim da možemo do opstanka.
Povezana vest:  Milojevića brine kadrovska situacija