beogradjanka„KULE BEOGRADA 2010“ – Trka uz Beograđanku
Sportsko – humanitarna organizacija «Belgrade Road Runners» tradicionalno organizuje više atraktivnih manifestacija od značaja za Grad Beograd. Većina naših manifestacija nastale su još osamdesetih godina prošlog veka po ideji dugogodišnjeg urednika Studija B Đoka Viještice, koji je organizaciju istih preneo na našu organizaciju. Po ugledu na najveće svetske metropole (npr. Trka uz Empire State building – New York,…) već 23. godine održava se manifestacija “Kule Beograda”. Reč je o atraktivnim trkama uz stepeništa najvećih poslovnih zgrada. Na trkama učestvuje više stotina takmičara, rekreativaca i atletičara naših najpoznatijih klubova. Od 2007. godine manifestacija ima međunarodni karakter.
Ove godine u manifestaciju smo uveli još jednu trku koja će bez sumnje predstavljati najatraktivniji segment – Trku uz Toranj na Avali. Sudeći po velikom interesovanju kako iz zemlje, tako i iz inostranstva sigurno je da će u ovoj trci učestvovati rekordan broj takmičara, kao i da će trka biti i medijski najatraktivnija. Pored redovnih priznanja i robnih nagrada u planu je da se pobedniku omogući put i učešće na najvećoj evropskoj trci uz stepenište koja će biti održana u Nemačkoj.
Pokrovitelji Kula Beograda 2010. su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo za dijasporu, Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda i Atletski savez Beograda.
Prvo takmičenje Trka uz Beograđanku biće održana u subotu 03. aprila. Poseban značaj ovogodišnja trka uz Beograđanku ima zbog činjenice da se održava u sklopu proslave 40. rođendana Studija B, čiji je dugogodišnji urednik Đoko Viještica idejni tvorac manifestacije. Trka uz Beograđanku će i u svom 24. izdanju biti organizovna na isti način. Okupljanje i prijavljivanje takmičara zakazano je za 10 časova. Svečano otvaranje počeće u 11 časova, a nakon toga i start prvog trkača.  Zbog uskog stepeništa takmičeri će trčati jedan po jedan, na vreme.
Kao i svake godine taikmičari će se nadmetati u muškoj i ženskoj konkurenciji, a posebno će biti nagrađeni najuspešniji veterani.
Povezana vest:  ODRŽANA ŠTAFETNA TRKA NA KOŠUTNJAKU