nemacka_logo copyNEMAČKA LIGA, Vesti
Kraj za Lehmanna
Jens Lehmann, četrdesetogodišnjak na golu Štutgarta, potvrdio je da će privesti karijeru kraju po završetku tekućeg šampionata. Bivši čuvar mreže Šalkea, Borusije iz Dortmunda, Arsenala i nakratko Milana uskoro će se oprobati u ulozi stručnog konsultanta. Vatreno krštenje je imao tokom duela Arsenala i Barselone u Ligi šampiona, a pomagaće reporterima i prilikom prenosa mečeva iz Južne Afrike. Lehmann je izjavio:
– Čitava porodica je održala sastanak i odlučili smo da je došao trenutak da se oprostim od aktivnog bavljenja fudbalom.
U najveće Lehmannove uspehe ubrajaju se pehar UEFA Kupa sa Šalkeom 1997, odnosno titula u Bundesligi s Borusijom iz Dortmunda 2002. Dres reprezentacije je oblačio 61 put. Bio je prvi izbor selektora na Svetskom prvenstvu 2006. i Evropskom prvenstvu 2008. Zanimljivo je i da je postigao dva gola u Bundesligi. S Arsenalom je proslavio osvajanje trofeja u Premijer ligi u sezoni 2003/04. Ekipa je šampionat privela kraju bez poraza.
Pauza za Hubnika
Šanse Herte da se izbori makar za baraž i da ne ispadne direktno iz Bundeslige su sve manje iz kola u kolo. Napore tima iz Berlina svakako neće olakšati vest da će Roman Hubnik pauzirati barem u narednih mesec i po dana. Reprezentativac Češće je povredio koleno u prošlom kolu. U klub je stigao tokom zimskog prelaznog roka i umnogom je zaslužan za bolja izdanja Hertine odbrane.
Povreda Jansena
Izostanak Marcella Jansena u finišu sezone svakako će se odraziti na igre Hamburgera, ali bi mogao da ima uticaja i na fudbalerove izglede kad je reč o učešću na Svetskom prvenstvu. Trenutno je jedino izvesno da će reprezentativac Nemačke zbog povrede levog stopala na treningu pauzirati barem nekoliko nedelja. On je izjavio:
– Osećam se veoma loše. Zadesio me peh u presudnoj fazi šampionata. Očekuju nas važni mečevi, a nadmetanje u Južnoj Africi je moj lični cilj.
Zdravlje tokom čitavog prvenstva nije služilo Jansena budući da je tokom sezone već izostajao zbog problema sa skočnim zglobom i čašicom. Pogodio ga je i virus zbog čega je izgubio četiri kilograma.
Povezana vest:  Marko Šćepović: Nisam mogao da izdržim!