italija_logoITALIJANSKA LIGA, Vesti
Eto’o savetuje Balotellija
Mario Balotelli, još jedan nestašni momak italijanskog fudbala, ove sezone je „zaratio“ gotovo sa svima. Samuel Eto’o, neuporedivo iskusniji saigrač, pokušao je da posavetuje mlađeg kolegu:
– Pojedinac nikad ne može da bude u prednosti u odnosu na tim. Mario je mlad i simpatičan, ali se od njega očekuje da radi za dobrobit ekipe. Nadam se da će uskoro ispoljiti punu spremnost da bude deo tima. Kao neko ko je deset godina stariji mislim da zaslužujem da me sasluša. Slične napore preduzimaju i Zanetti, Toldo i Materazzi. Svi smo mu na usluzi, potrebno je samo da nas shvati na pravi način.
Sampdorija vreba priliku
Uporedo s borbom za titulu u Seriji A vlada neizvesnost i kad je reč o četvrtoj poziciji. Konkurencija za poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona je još i veća. To previše ne brine Giampaola Pazzinija, centarfora trenutno sedmoplasirane Sampdorije:
– Osnovna želja saigrača i mene jeste da nastavimo da napredujemo. Prosek me nikad u životu nije zanimao. Nema razloga da se zadovoljnimo sadašnjim položajem. Prvenstvo je specifično. Palermo igra odlično, kvalitet Juventusa nije potrebno naglašavati, dok i Napoli iskazuje puno poleta. Ipak, ne treba da razmišljamo o drugima. Niko nije očekivao da možemo do samog vrha, sad smo blizu i nema razloga da baš mi ne predstavljamo Italiju u Ligi šampiona. Ubeđen sam da posedujemo potreban kvalitet.
Ostanak uz manju platu
Milan je voljan da produži Ronaldinhov ugovor, ali samo ukoliko Brazilac pristane da mu primanja budu umanjena. Finansijski problemi se i te kako osećaju u klubu, a nekadašnji as Barselone je među najbolje plaćenim igračima. Postojeći ugovor ga obavezuje na saradnju do 2012. uz godišnji prihod od osam miliona evra. Čelnici Milana su voljni da mu ponude novi, koji bi bio na snazi do 2014, ali bi Ronaldinho po sezoni dobijao šest miliona evra.
Povezana vest:  EURO 2012, Policija prekinula marš ruskih navijača u Varšavi