1_pakovanje=_1vakcinaŽivot naše dece je najveći dar
Kampanja Pampers-a i UNICEF-a, ’’1 pakovanje= 1 vakcina’’ nastavlja se u 2010. godini, sa koncertom održanim 1. aprila u prostoru Atelje-a 212, na kome će, praćene dečijim horom ’’Čarolija’’, nastupiti mnoge humane javne ličnosti. Cilj kampanje  Pampers-a  i UNICEF-a je potpuna eliminacija tetanusa na globalnom nivou do 2012 godine. Ova opasna bolest je izlečiva, ali još uvek smrtonosna za bebe u nerazvijenim zemljama sveta.
Svoj doprinos kampanji, čiji je ambasador glumica Ana Sofrenović, dale su  poznate ličnosti, prijatelji kampanje: Leontina Vukumanović, Bojana Stefanović i Andrija Milošević. Za pesmu kampanje ’’Život je dar’’ Leontina je napisala  tekst na poznatu Bramsovu uspavanku koju su Ana Sofrenović i hor „Čarolija“ otpevali i premijerno izveli na dogadjaju. Brojne poznate ličnosti pružile su podršku ovoj kampanji i ovom humanitarnom koncertu poput: Bojana Marovića, Danice Maksimović, Tijane Dapčević, Ivana Bekjareva, Saše Kovačevića, Filipa Pata, Ivane Peters, grupe Zana, Bojane Ordinačev, Borke Tomović, Danijele Vranješ i Miloša Vlalukina. Oni su, u pratnji dečijeg hora ’’Čarolija’’, otpevali neke od najvećih pop i rok hitova, ali i preneli svoje poruke ljubavi za svu decu sveta. Ana_SofrenovicPesmu kampanje’’Život je dar’’ izveli su svi učesnici kampanje, zajedno sa decom.
-Ove godine nastavlja se kampanja “1 pakovanje=1 vakcina”, Pampers-a i UNICEF-a. Ponovo imamo priliku da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. Deca širom sveta umiru od tetanusa koji je toliko lako i jeftino sprečiti. Ukoliko se svi udružimo sa ostatkom sveta i pomognemo procena je da će za 5 godina tetanus biti iskorenjen i više niko na svetu neće morati da se suoči sa ovom stravičnom bolešću. Važno je sačuvati svaki život kad god je to moguće – imamo tu šansu… – rekla je Ana Sofrenović, ambasador kampanje Pameprs i UNICEF’’1 pakovanje=1 vakcina’’
Čak 128. 000 beba iz zemalja u razvoju neće zbog opake bolesti,  neonatalnog tetanusa, dočekati svoj prvi rođendan. Ova bolest je izlečiva već 70 godina, preventiva se vrši vakcinacijom, ali nažalost, u nekim zemljama nema dovoljno sredstava za njihovu kupovinu.
Upravo iz ovih razloga, od 2006. godine Pampers,  priznato ime u domenu brige o bebama skoro 40 godina, udružio se sa  UNICEF-om u globalnu akciju ‘’1 pakovanje= 1 vakcina’’, a sve u cilju pomoći potpune eliminacije ove opasne bolesti do 2012 godine. Od 2006 godine do danas, Pampers je donirao preko 200 miliona vakcina UNICEF-u, širom sveta.
Prijatelji_kampanje_1_pakovanje_=_1_vakcinaOve godine, UNICEF ambasadori  ponovo dižu svoj glas, samo još jače i glasnije nego ikad ranije. Bitka sa smrtonosnim tetanusom ne može biti dobijena sve dok glasovi majki, ujedinjenih u uspavanku koja peva o zdravlju njihove dece ne budu doprli do svih nas i dotakli našu savest.
Povezana vest:  ALOXXI International predstavio novi program proizvoda za bojenje i negovanje kose