roj hodson selektor uk

Hodžson: Niko ne želi da igra u baražu za SP

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je danas da bi njegova ekipa mogla da se nađe u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, ali da to niko ne želi.  Engleska je u utorak odigrala nerešeno 1:1 protiv Crne Gore u Podgorici i ostala na drugom mestu sa dva boda zaostatka u Grupi H za ekipom Branka Brnovića. 
Pobednici devet kvalifikacionih grupa plasiraće se na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, a osam drugoplasiranih ekipa igraće u baražu. 
-Ako dođete do baraža, igraćete protiv dobre ekipe, jer u nekim kvalifikacionim grupama ima više od dve kvalitetne ekipe. Niko ne želi da igra u baražu – rekao je Hodžson britanskim medijima. 
-Sada ću se okrenuti prijateljskim utakmicama koje ćemo igrati na leto, a posle toga moramo naporno da radimo za preostale četiri kvalifikacione utakmice koje ćemo igrati u septembru i oktobru – dodao je engleski selektor. 
Poslednji selektor Engleske koji nije uspeo da odvede ekipu na neki veliki turnir bio je Stiv Meklaren, koji je 2008. godine otpušten za 24 časa. 
-Nije na meni da kažem koji je minimum zahteva. Želim, kao i svi drugi, da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i pokušaću da svoj posao uradim najbolje što mogu. Znam da se moja očekivanja ne razlikuju od ostalih, ona su uvek velika – rekao je Hodžson, čiji ugovor sa Savezom ističe 2016. godine. 
-Mi (stručni štab), fudbaleri i navijači želimo da Engleska igra na velikim turnirima. Možda će se to pitanje pokrenuti ako nekada ne uspemo. Do tada, biću pozitivan i radiću na ispunjenju ciljeva – dodao je. 
Hodžson je istakao da će prvo razgovarati s Mančester junajtedom, ako bude želeo da vrati Rija Ferdinanda u reprezentaciju.  On je pozvao u tim Ferdinanda za dve kvalifikacione utakmice sa San Marinom i Crnom Gorom, ali je defanzivac Junajteda propustio utakmice jer je na terapijama zbog povrede leđa. On je zatim otputovao u Katar, gde je komentarisao utakmicu sa San Marinom, što je osudio veći deo javnosti u Engleskoj. 
-Ako bude igrao za reprezentaciju, prvo ću razgovarati s klubom o njegovom stanju. Neću odgovarati na pitanja o fudbalerima koji nisu u ekipi – rekao je Hodžson. 

Povezana vest:  Njukasl bolji od Birmingema u zaostaloj utakmici 18. kola Premiershipa