francuska_liga_logoFRANCUSKA LIGA, Vesti
 
Kapo se pokajao
 
Bulonj se grčevito bori za opstanak, a atmosferu u timu umalo prošlog vikenda nije trajno narušio Olivier Kapo. Bivši član Oksera i Juventusa je trenutno pozajmljen francuskom klubu od Vigana. Bulonj je minulog vikenda poražen na gostovanju u Parizu, a trener Laurent Guyot je već u 29. minutu poslao Kapo u svlačionicu. Bio je prinuđen na takav potez zbog činjenice da je Bakary Soumare prethodno zaradio crveni karton. Kapo je izjavio:
– Nije vam lako kad vas zamene u takvim situacijama. Teško sam podneo naknadni neuspeh. Reagovao sam poput deteta. Sad se kajem, jer sam postupio potpuno profesionalno. Želim da se izvinim i da naglasim da sam mahom zbog razgovora s Guyotom i pristao da dođem u Bulonj.
 
Bura u Tuluzu
 
Poraz od Nice nije prijao nikom u Tuluzu. Fudbaleri su održali sastanak s trenerom Alainom Casanovom, a Mauro Cetto, defanzivac i kapiten, konstatovao je:
– Svako je rekao šta ga muči, popričali smo otvoreno i sad možemo samo da se nadamo da će takav razgovor pomoći ekipi u narednim mečevima.
 
Dia menja sredinu
 
Issiar Dia igra sve bolje. Napadač Nansija je bio precizan sedam puta u 27 prvenstvenih mečeva ove sezone, a protiv Lansa je postigao i het-trik. Takav učinak je uvećao interesovanje za njegove usluge, a Dia je prokomentarisao:
– Mislim da neću odbiti eventualno zainteresovane klubove. Fudbalom se i bavimo kako bismo bili u prilici da nastupimo na velikoj sceni. Trenutno sam okrenut ka izazovima koji nas očekuju do kraja sezone, ali mi godi interesovanje Olimpika iz Marselja i Pari Sen Žermena. Stasao sam u blizini Parka prinčeva, a Olimpik je odličan klub. Uostalom, ne želim da odbacim ničiju ponudu unapred.
Povezana vest:  Igrao prvenstvenu utakmicu sa 56 godina