spanija_logoŠPANSKA LIGA, Vesti
 
Pinto veran Barsi
 
Jose Manuel Pinto, drugi golman Barselone, ostaće u klubu barem do juna 2011. On je stigao u katalonski tim početkom 2008. iz Selte. Angažovan je da bi zamenio povređenog Alberta Jorqueru, koji je bio konkurent standardnom Victoru Valdesu. Prvobitna pozajmica je pretvoren u trajni dogovor sa Seltom, a Pinto, iako nije uspeo da se nametne, očito zaslužuje poverenje rukovodstva.
 
Toquero se ne opterećuje
 
Atletik Bilbao će gostovati Barseloni u ovom kolu. Težina zadatka ne brine Gaizku Toquera, napadača koji finiš sezone dočekuje u optimalnoj formi:
– Nastojimo da se učvrstimo na šestoj poziciji i tako obezbedimo plasman u Ligu Evrope. Ne osećamo pritisak pred duel na Kamp Nou. Domaćin će biti neznatno oslabljen, a mi nemamo šta da izgubimo. Ne deli nas puno ni od četvrtog mesta i Lige šampiona, ali je konkurencija velika.
Toquero je svih sedam pogodaka u tekućem šampionatu postigao na domaćem terenu. Svakako mu ne bi smetalo da se tradicija prekine upravo protiv Barselone:
– Ne postoji bolje mesto za razbijanje malera. Katalonci retko kome dozvoljavaju da ih iznenadi na domaćem terenu, ali mi ne smemo da dozvolimo sebi da upadnemo u niz loših rezultata.  
 
Keiti sve poznato
 
Seydou Keita, fudbaler Barselone, tvrdi da nije gledao prošlonedeljni derbi Madrida pošto je znao da će Real biti uspešniji od Atletika. Konstatacija reprezentativca Malija nije naišla na dobar primer kod igrača Atletiko Madrida, a Raul Garcia se i javno oglasio:
– Onda on sigurno zna i ko će biti prvi u Primeri? Ako nema odgovor na to pitanje bilo bi mu bolje da se smiri. Ne želim previše da govorim o nepoštovanju koje je iskazao. Nećemo dozvoliti sebi da nas poremeti njegova izjava. Verujem da ju je dao bez previše razmišljanja. Logično je da imamo svoje takmičarske ciljeve i zato smo učinili sve da izbegnemo poraz.
Povezana vest:  Tri remija i samo dva gola u mečevima Super lige