Jose Mourinho 2013

Murinjo: Voleo bih PSŽ u polufinalu

Trener Real Madrida Žoze Murinjo izjavio je danas da bi u polufinalu Lige šampiona pre voleo Pari Sen Žermen, nego Barselonu.
-Volim da igram protiv prijatelja – a u Parizu ih imam, dok ih u Barseloni nemam – rekao je Murinjo posle plasmana u polufinale Lige šampiona ukupnom pobedom nad Galatasarajem od 5:3. 
Murinjo je sa divljenjem govorio o igračkim kvalitetima Didijea Driogbe, koji je dao petom gol za Galatasaraj u pobedi nad Realom od 3:2 u revanš meču četvrtfinala LŠ.
-Gol koji nam je dao bio je fantastičan. Inače, kada god bih pobedio Drogbu, osvojio bih Ligu šampiona – podsetio je Murinjo.
Portugalski stručnjak je sa Portom 2004. osvojio Ligu šampiona, a na njegovom puta tada je bio i Olimpik Marselj za koji je igrao Drogba. Murinjo je i sa Interom 2010. osvojio titulu pravka Evrope, kada je Drogba igrao za Čelsi.
Murinjo je pohvalio Galatasaraj koji je „zasluženo pobedio uz fenomenalnu publiku“. 
-Kada se igra sa takvom strašću i pred 50.000 navjača, sve je moguće. Galatasaraj ima neverovatne navijače i zaslužio je pobedu – rekao je Murinjo.
On je naglasio da „ne zna da li se tokom meča uplašio eventualne eliminacije iz daljeg takmičenja u Ligi šampiona“.
-Nisam imao vremena da o tome razmišljam, ali priznajem da je u određenom trenutku situacija bila teška – rekao je Murinjo.
Real Madrid je poražen u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Galatasaraja sa 3:2, ali se plasirao u polufinale ukupnom pobedom od 5:3. Drugi polufinalista je Borusija Dortmund koja je slavila protiv Malage ukupnim rezultatom 3:2.
Večeras se igraju preostale dve utakmice četvrtfinala Lige šampiona : Barselona – Pari Sen Žermen, Juventus – Bajern. Žreb za polufinale LŠ je u petak 12. aprila. 

Povezana vest:  Advokat vratio Van Persija u reprezentaciju Holandije