Fudbaleri Barselone hvale Mesija

Fudbaler Barselone David Vilja rekao je da je njegov saigrač Lionel Mesi najzaslužniji za plasma tog španskog tima u polufinale Lige šampiona. Barselona je sinoć na Kamp Nou odigrala nerešeno 1:1 sa Pari Sen Žermenom, u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona. U prvoj utakmici u Parizu bilo je 2:2, pa je Barselona prošla u polufinale zahvaljujući većem broju postignutih golova na gostujućem terenu. 
Mesi se povredio u prvom poluvremenu prve utakmice u Parizu, pa je sinoć bio rezerva. Pari Sen Žermen poveo je u 50. minutu golom Havijera Pastorea, a trener Barselone Tito Vilanova je nakon toga, u 62. minutu uveo Mesija u igru. 
Barselona je izjednačila u 70. minutu, kada je Mesi dodao loptu do Vilje, a on je prosledio do Pedra Rodrigesa koji je postigao gol. 
-Mesi je najbolji fudbaler sveta i promenio je tok utakmice samim prisustvom na terenu. Moramo da mu čestitamo jer je pokazao koliko je posvećen ekipi, ali i jer smo se zahvaljujući njemu plasirali u polufinale – rekao je Vilja, preneli su španski mediji. 
-Zadovoljni smo zbog plasmana jer smo se mučili tokom utakmice. Zadali su nam mnogo problema, pogotovo kontranapadima. Nismo igrali dobro, gubili smo mnogo lopti. Znali smo da su jaki u kontri, ali najvažnije je da smo prošli dalje – dodao je španski reprezentativac. 
Fudbaler Barselone Đerar Pike, koji je odigrao 50. utakmicu u Ligi šampiona, rekao je da trener nije imao izbora i da je morao da uvede Mesija u igru. 
-On je najbolji i kada ekipi ne ide dobro moramo da ga iskoristimo. Čak i kada nije spreman njegovo prisustvo nam podigne samopouzdanje i pomogne našoj igri – rekao je Pike. 
Pomoćni trener Barselone Đordi Roura složio se da je ulazak Mesija promenio tok utakmice. 
-Dogovorili smo se da će ući u igru ako stvari budu nepovoljne, a to se i dogodilo. Ušao je i ponovo učestvovao u akciji kod postizanja gola. Dokazao je da ima takmičarski duh, on je nezamenljiv – rekao je Roura. 
Žreb za polufinale Lige šampiona održaće se sutra, a među četiri najbolje ekipe plasirali su se i Real Madrid, Bajern iz Minhena i Borusija iz Dortmunda. 

Povezana vest:  Milan našao zamenu za Teveza