vermezovic par jag (1)Vermezović: Partizan je veliki i uspeće da se podigne

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da je predstojeća utakmica sa Javorom jedna od najvažnijih u sezoni i istakao da veruje da ekipa može da se podigne posle nekoliko loših rezultata.
Crno-beli su u poslednja tri meča zabeležili dva remija i jedan poraz i dozvolili prvom pratiocu Crvenoj zvezdi da priđe na samo četiri boda razlike.
-Stalno govorimo da nam je prvi sledeći meč najvažniji, ali ovaj sutrašnji stvarno ima specifičnu težinu. Hoćemo da se vratimo u pobednički ritam, velike ekipe kao Partizan znaju da se podignu iz ovakvih situacija i verujem da nam je jednostavno, potrebna samo jedna pobeda da prelomimo – rekao je Vermezović na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.
Vermezović je potvrdio da su prethodnih dana stariji igrači u ekipi organizovali sastanak i dodao da je to normalna stvar u klubu kao što je Partizan.
-To je u redu. Oni su zaista uzor svim mladim igračima u klubu i vrlo dobro znaju šta igrač Partizana mora da radi na terenu i van njega. Takođe, sastanak je držao i sportski direktor Ljubiša Tumbaković. To su sve normalne stvari u klubu kao što je Partizan – naveo je Vermezović.
On je kazao i da je ekipa imala sastanak sa predstavnicima navijača koji je po njegovim rečima, protekao u najboljem redu, pošto su pristalice crno-belih od fudbalera tražili samo borbu i zalaganje na terenu.
– Znamo da nam sutra u Ivanjici neće biti lako. Javor tradicionalno igra dobro protiv nas, a jedan od naših aduta može da bude i to što će im misli verovatno biti usmerene ka revanšu polufinala Kupa Srbije koji igraju sledeće nedelje – rekao je Vermezović.
On je naveo da u Ivanjici neće moći da računa na napadača Aleksandra Mitrovića i veznog igrača Nikolu Ninkovića zbog žutih kartona.
On je dodao da očekuje da se sledeće nedelje ekipi priključi Lazar Marković koji se u prethodnom periodu oporavljao od povrede trbušnog zida.
-Videćemo sutra da li smo na psihičkom planu uspeli da spremimo ekipu, jer većina naših igrača nije navikla da gubi. Očekujem da ekipa reaguje, a po onome što sam video na treninzima prethodnih dana na dobrom smo putu da se vratimo na pravi kolosek – istakao je trener Partizana.
Vermezoviić je rekao da je možda, u prethodnom periodu u kojem Partizan na tri meča nije zabeležio pobedu, mogao da bude malo oštriji prema igračima, ali da to nije njegov način rada.
-Ja sve igrače prihvatam kao ravne sebi, možda bi drugačije reagovali u određenim sutuacijama, da sam bio oštriji i da je bilo kazni, ali to jednostavno nije moj stil – poručio je Vermezović.
Utakmica 23. kola Superlige Srbije između Javora i Partizana igra se sutra u Ivanjici od 14 sati.

Povezana vest:  Krunić: Rad je uz Zvezdu najbolja ekipa ovog proleća