karl-heinz-rummenigge

Rumenige: Vreme je da se revanširamo Barseloni

Izvršni direktor minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rekao je danas da će njegov tim u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone imati odličnu priliku da se revanšira za poraz u istom takmičenju od pre četiri godine.
Barselona je u četvrtfinalu LŠ u sezoni 2008/2009 na svom terenu slavila sa 4:0, a u revanšu u Minhenu bilo je 1:1. Kasnije je španski tim, predvođen trenerom Pepom Gvardiolom, stigao do titule šampiona Evrope.
-Veoma se radujem predstojećem dvomeču. Igraćemo protiv najuspešnije evropske ekipe u poslednjih nekoliko godina. Biće izuzetno teško i napeto. U prethodnom duelu pre četiri godine doživeli smo pravi ‘Vaterlo’. Sada je naša šansa, da pokažemo da smo napredovali – kazao je Rumenige nemačkim medijima.
On je dodao u polufinalu nema favorita i da će duel sa Barselonom biti dobar način da se uporede i dva nacionalna takmičenja – Bundesliga i Primera.
Fudbaler sredine terena Bajerna Bastijan Švajnštajger istakao je da očekuje da navijači uživaju na oba meča.
-U polufinalu Lige šampiona nema slabih ekipa. Verujem da će oba duela sa Barselonom biti zaista fantastična- napisao je Švajnštajger na svojoj fejsbuk stranici.
Prvi polufinalni meč igra se 23. aprila u Minhenu, a revanš je 1. maja u Barseloni.

Povezana vest:  Partizan odigrao nerešeno sa Videotonom