manchestercityNevrovatna pobeda Mančester Sitija
Izabranici Roberta Manćinija ubedljivo savladali su više nego ubedljivo na gostovanju Barnli sa čak 6:1 i ponovo došli do pozicije koja ih vodi u najelitnije fudbalsko takmičenje – Ligu šampiona.
Mančester Siti je bilo dovoljno svega sedam minuta kako bi rešio pitanje pobednika u duelu sa Barnijem, a najzaslžniji je bio tandem Adebajor-Tevez  uz tri sjajne asistencije Adama Džonsona.
Utakmica samo što je počela, a Siti je već uradio ono po šta je došao – upisao je n ova tri boda.. Na startu 4. Minuta gol je postigao Adebajor, Belami je dva minuta kasnije povećava na 2:0, a Tevez na asistenciju Adebajora već u 7. Minutu smešta treću loptu iza leđa golmana Jensena.
Barnli nije uspeo da se oporavi od startnog šoka, a golovima Vijere na dodavanje Džonsona u 20. minutu i Adejabora u 45. minutu gosti odlaze na pauzu sa lepo prednošću od 5:0.
U drugom poluvremenu igrači Sitija su malko popustili pritisak, Kompani je u 58.minutu postigao šesto gol za „Građane“, a Barnli je do kraja uspeo da preko Flečera u 71. minutu postigne počasni gol.
Ovom pobedom Mančester Siti je stigao na četvro mesto na tebli, jer je u popodnevnim mečevima Totenhem poražen na gostovaju u Sanderlendu
Povezana vest:  Fifa traži od J. Afrike da FS istraži nameštanje utakmica