Kanda_Kodza_i_NebojsaKKN i Kojot sviraju pesme Ajzberna
Alternativni rege sastav „Kanda Kodža i Nebojša“ na koncertu 8. aprila u Domu omladine Beograda izvešće nekoliko novih pesama, a sa trombonistom Hornsmen Kojotom neke stare stvari njegovog nekadašnjeg benda „Ajzbern“ (Eyesburn), i „KKN-a“.
-Ubacićemo u repertoar par novih pesama, već smo ih nekoliko puta do sada izvodili i reakcije su bile baš dobre – rekao je gitarista Nenad Pejović, dok je bubnjar Vladan Rajović istakao da „KKN“ radi „uveliko na novoj muzici, koja je u završnoj fazi, a tekstovi su negde na pola puta“.
Beogradski bend još nije odredio kada će i na koji način objaviti novi materijal. „KKN“ su od objavljivanja aktuelnog CD albuma „Deveti život“ krajem 2008. godine svirali već 11-12 puta u Beogradu, od velike sale DOB-a do kluba „Living rum“.
Sada su odlučili da koncert, u četvrtak u sali „Amerikana“ DOB-a koja prima oko 800 ljudi, podele na ravne časti sa kolegom Kojotom i njegovim pratećim rege bendom „Martins selekta“ (Martines Selecta).
-Kojot nam je rekao da svirke po malim klubovima, gde inače sviramo, ne odgovaraju našem nivou, a ni njemu kao našem saradniku, umetniku i coveku koji ima neki ugled kod nas i u svetu. On je inače predsednik Saveza muzičara Jugoslavije, i njemu to ne ide u glavu – kaže pevač Oliver Nektarijević.
Pejović ističe da u „KKN“ vole svirke po malim klubovima, ali da su u poslednje vreme dosta razgovarali o koncertnim mogućnostima u Beogradu, i shvatili da je „Amerikana“ „sala koja odgovara renomeu“ njegovog benda.
Prema Pejovićevim rečima, beogradska publika će 8. aprila u DOB-u iste večeri dobiti dva koncerta, jer će prvo Kojot izvesti presek svega što je radio od razlaza „Ajzberna“, a potom će nastupiti „KKN“.
-Pored svog nastupa, Kojot će odsvirati nekoliko pesama ‘Ajzberna’ i ‘KKN-a’ sa nama – najavio je Rajović.
Posle Beograda, „KKN“ očekuju samostalni koncerti 10. aprila u Domu kulture u Požegi i 16. aprila u Domu omladine u Vršcu.
Pejović kaže da petočlani bend u ovoj godini planira da putuje „po Srbiji i svim državama u regionu, jer i posle svega cela Jugoslavija i dalje igra rokenrol“.
Povezana vest:  FOO FIGHTERS objavili drugi singl sa budućeg albuma MEDICINE AT MIDNIGHT