prvenstvo nasih radnika u inostrantsvu u kuglanjuKUGLANJE
Titula otišla u Beč na Evropskom prvenstvu klubova iz dijaspore u Novom Sadu
Klubovi naših radnika u inostranstvu okupili su se 15. put na Prvenstvu Evrope u kuglanju čiji je domaćin Novi Sad. Tehnički organizator je Kuglaški savez Vojvodine, organizaciju je sa 150.000 dinara pomogao Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, a takmičenje je otvorio državni sekretar u Ministarstvu za dijasporu Miodrag Jakšić. Sponzor za pehare i medalje je Regionalna privredna komora Novog Sada.
Prijavljeno je  11 ekipa u muškoj konkurenciji, kao i tri selekcije kuglašica. U ekipnoj konkurenciji, prvog dana Evropskog prvenstva klubova iz dijaspore, slavili su kuglaši Beča koji su na kuglani sa osam staza u  Spensu, oborili 2.658 čunjeva i ubedljivo trijumfovali. U pobedničkoj ekipi igrali su Novak Gavrić 440, Zoran Nikolić 477, Radenko Milosavljević 444, Zoran Vasić 449,. Herbert Majer 428 i Aleksandar Avramov 420.
Drugo mesto osvojila je ekipa Jedinstva iz Traunrojta sa 2.586 čunjeva, treći je Hanau 78 iz Nemačke sa 2.543 čunja, četvrto i peto mesto pripalo je Jastrebcu iz Minhena sa 2.507, odnosno Slogi iz Študgarta sa 2.504 oborena čunja.
Drugog dana takmičenja boriće se za titule parovi, dok će se u nedelju 4. aprila podeliti medalje u pojedinačnoj konkurenciji.
Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Kuk pobednik superveleslaloma, Jansrud stiže Hiršera