partizan novi pazar 1

Partizan slavio u Ivanjici, ponovo na plus sedam bodova

Fudbaleri Partizana savladali su danas u Ivanjici ekipu domaćeg Javora sa 1:0, u prvoj utakmici 23. kola Superlige Srbije. Aktuelni šampion je zabeležio 17. pobedu ove sezone, pa je na čelu tabele ponovo odmakao sedam bodova „večitom“ rivalu Crvenoj zvezdi, koja ima utakmicu manje.
Na „vrućem“ terenu u Ivanjici crno-beli su do značajnih bodova, kojima su se primakli odbrani titule, došli pogotkom iz penala već u 2. minutu susreta. Kamerunac Valiđo je u kaznenom prostoru sapleo Brašanca, a siguran realizator bio je kapiten Saša Ilić.
Javor je u nastavku meča svim silama nastojao da izvuče remi. Igrao je angažovano i borbeno, a najpovoljniju šansu propustio je Kostić u 35. minutu, kada mu je golman Beograđana Stojković odbranio „zicer“.
Drugo poluvreme proteklo je u nezanimljivoj igri, jalovim pokušajima domaćina i zatvorenijoj varijanti crno-belih. Gosti su organizovanom odbranom uspeli da sačuvaju mrežu i zasluženo trijumfuju za krupan korak ka tituli.
Trener Partizana Vladimir Vermezović u Ivanjici je izveo izmenjen sastav, bez povređenih Markovića i Ostojića, kao i suspendovanih Mitrovića i Ninkovića.
Javor – Partizan 0:1 (Ilić 2. penal)
U preostalim utakmicama 23. kola od 16 sati igraju Smederevo – hajduk, Radnički Kragujevac – BSK, Radnički Niš – Donji Srem, Novi Pazar – Jagodina i Rad – OFK Beograd, od 18 Crvena zvezda – Spartak, a od 19 sati Vojvodina – Sloboda.
Tabela: Partizan 54 boda, Crvena zvezda 47, Vojvodina 44, Jagodina 39, Rad 31, Sloboda 31, Radnički Niš 30, itd.

Povezana vest:  Hart: Plasiraćemo se na Svetsko prvenstvo