djokovic italija dres

Đoković startuje sa boljim iz meča Južnji-Himeno Traver

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće na startu masters turnira u Monte Karlu sa pobednikom meča između Rusa Mihaila Južnjog i Španca Danijela Himeno-Travera, određeno je danas žrebom. Đoković, koji je postavljen za prvog nosioca, zbog povrede još nije potvrdio definitivno učešće na turniru, ali je izrazio uverenje da će biti spreman za meč 2. kola koji je na programu u sredu.
Srpski teniser uspešno se oporavlja, a danas je u Monte Karlu odigrao egzibiciju sa Endijem Marejom. Đoković je povredio zglob na meču protiv Sema Kverija, u četvrtfinalu Dejvis kupa između reprezentacija SAD i Srbije prošlog vikenda u Bojsiju, gde je savladao Amerikanca i doneo odlučijući poen Srbiji za pobedu od 3:1 i plasman u polufinale.
U nastavku takmičenja u Monaku potencijalni Đokovićevi protivnici mogli bi da budu Amerikanac Džon Izner ili Argentinac Huan Monako, a već u četvrtfinalu mogao bi da se sastane sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom ili zemljakom Viktorom Troickim, koji na startu igra protiv Finca Jarka Nijeminena.
Novakov potencijalni protivnik u polufinalu mogao bi da bude Čeh Tomaš Berdih, a u finalu branilac titule Rafael Nadal.
Janko Tipsarević je takođe slobodan u prvom kolu, a u drugom čeka pobednika susreta između između Belgijanca Gzavijea Malisa i Bugarina Grigora Dimitrova. U nastavku takmičenja Jankov potencijalni protivnik mogao bi da bude Francuz Žil Simon, a u četvrtfinalu Nadal.
Masters u Monte Karlu počinje u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 2,7 miliona evra.

Povezana vest:  Đoković: Prvo mesto i trofeji više nisu prioritet