dejan_lekic_cz_fud„Orlovi“ iz Kovilova otišli za Japan

 

Fudbalska reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz domaće Jelen Superlige otputovala je u Japan, gde će u 7. aprila odigrati prijateljski susret sa domaćom selekcijom.

Trener Javora Radovan Ćurčić, koji će predvoditi selekciju Srbije, rekao je pred polazak za „zemlju izlazećeg Sunca“ da niko od fudbalera nije otkazao.

-Idemo kompletni na put u Japan, što znači da ću imati na raspolaganju svih 18 igrača – izjavio je Ćurčić.

Sa nacionalnim timom je otputovao i selektor Radomir Antić koji će imati priliku da na delu vidi igrače iz domaćeg šampionata.

Povezana vest:  Platini: Ne isplati se uvoditi video tehnologiju u fudbal

Najbolji fudbaleri Superlige Srbije okupili su se u Kovilovu pred odlazak u Japan, gde će 7. aprila u Osaki (12. 20 sati po srednjeevropskom vremenu) odigrati meč protiv odgovarajuće selekcije domaćina. Na prozivku Radovana Ćurčića, mladog trenera Habitfarm Javora koji će u Osaki sa klupe predvoditi „orlove“ stigli su svi sa spiska.

– Igranje za reprezentaciju je za mene velika čast i obaveza. Smatram da će se igrači iz naše lige pokazati u najboljem svetlu protiv veoma kvalitetne azijske selekcije. Na nama je da se što bolje pripremimo i uigramo jer imamo i obavezu da opravdamo renome koji je u prethodnom periodu napravila „A“ selekcija u kvalifikacijama – rekao je „romantičar“ Nikola Beljić

Povezana vest:  Mesi platio dug na ime poreza od pet miliona evra

Standardni bek Crvene zvezde, Pavle Ninkov, raduje se novoj utakmici u nacionalnom dresu i očekuje da će mu ovaj meč poslužiti kako bi se nametnuo selektoru Radomiru Antiću.

-Drago mi je da sam ponovo u reprezentaciji u kojoj ima dosta dobrih igrača. Smatram da za ovo kratko vreme koje ćemo provesti zajedno možemo dobro da se upoznamo i uigramo kako bi se što bolje suprostavli selekciji Japana – jasan je bio Pavle Ninkov.

Povezana vest:  Klop: Nismo favoriti, ali me i ne zanima

Još jedan reprezentativac iz redova Crvene zvezde došao je na prozivku Radovana Ćurčića. Milan Vilotić je srećan što će posle dresa mlade selekcije nositi i dres seniorske reprezentacije.

-Motiva imam na pretek. Debitujem u „A“ nacionalnoj selekciji i očekujem da ću pružiti partiju na visokom nivou. Nadam se da ćemo se uklopiti i suprostaviti selekciji Japana koja je u ciklusu priprema za Svetsko prvenstvo i ovaj duel će veoma ozbiljno shvatiti. Ova ekipa je budućnost i na nama je da opravdamo poziv selektora – zaključio je stub Zvezdine odbrane.