UEFA_Liga_Sampiona copyLIGA ŠAMPIONA
Barselona i Arsenal u problemima pred revanš
Fudbaleri Barselone i Arsenala oslabljeni povredama igrača dočekaju sutrašnju revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona.
Treneri Pep Gvardiola i Arsen Venger imaju mnogo probelema oko sastavljanja tima, pošto će brojni prvotimci zbog povreda propustiti revanš utakmicu.
Prva utakmica u Londonu završena je bez pobednika, 2:2. Barselona je vodila sa 2:0, golovima Zlatana Ibrahimovića, ali je Arsenal uspeo da izjednači preko Tea Volkota i Seska Fabregasa.
U timu aktuelnog evropskog šampiona Barselone neće biti Ibrahimovića zbog povrede lista na desnoj nozi, a utakmicu će propustiti i Žerar Pike i Karl Pujol. Neizvestan je i nastup Jaja Turea, ali i Andresa Inijeste.
-Nedostaju nam igrači za sutrašnju utakmicu, pa će nam podrška navijača biti neophodna. Moraju da nas guraju – ovo je pravo finale, najvažnija utakmica u godini. Došli smo do kraja sezone i svaka utakmica je važna – rekao je trener Barselone Pep Gvardiola.
Odbrambeni igrač Barselone Erik Abidal vratio se u tim posle dvomesečne pauze zbog povrede i asistirao kod dva pogotka na subotnjoj utakmici protiv Atletika iz Bilbaoa (4:1).
-Branimo trofej u Ligi šampiona i moramo da damo sve od sebe da ga odbranimo. To je najvažnija utakmica u sezoni i ne smemo da razočaramo – rekao je Abidal.
Trener Arsenala Arsen Venger priznao je da je Barselona nadigrala njegovu ekipu u prvoj utakmici, ali je ipak rekao da je zadovoljan rezultatom.
-Moramo da zaboravimo na prvu utakmicu, da napravimo plan za revanš i držimo se dogovora. Moramo da budemo hrabri, da se ne krijemo na terenu. Nije tajna da nas je Barselona nadigrala u prvom meču, ali i mi smo imali dobre šanse – rekao je Venger.
Kapiten Arsenala Fabregas neće igrati zbog povrede koju je zadobio na prvoj utakmici, kada je Pujol na njega oštro startovao u šesnaestercu. Utakmicu će zbog povreda propustiti i Andrej Aršavin Vilijam Galas i Robin van Persi.
Trener „tobdžija“ nada se da bi Aleks Song mogao da bude spreman za sutrašnju utakmicu.
-Song je imao povredu prepona, obaviće lekarske preglede, ali trebalo bi da bude spreman. Imamo problema sa sastavom, a na prvenstvenoj utakmici protiv Vulverhemptona sam odmarao nekoliko igrača, kako se ne bi povredili i pogoršali situaciju – rekao je Venger.
Ako se Song ne oporavi, Venger će u tim morati da uvrsti Sola Kembela.
Utakmica između Barselone i Arsenala igra se sutra od 20.45, kada je na programu i drugi četvrtfinalni meč između CSKA iz Moskve i Intera. U prvoj utakmici u Milanu slavio je italijanski šampion sa 1:0.
Povezana vest:  Odloženo suđenje Riberiju i Benzemi za januar