Cesc Fabregas 2013Barselona teško do bodova protiv Levantea

Fudbaleri Barselone savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Levantea sa 1:0, u utakmici 32. kola prvenstva Španije.
Veliki favorit je do očekivanih bodova došao teškom mukom, pogotkom u samom finišu susreta. Izrazito defanzivnom igrom gosti su se grčevito branili i bili na korak od osvajanja boda, ali je iznenađenje sprečio Sesk Fabregas pogotkom šest minuta pre kraja.
Katalonci su propustili brojne prilike, a najpovoljniju je imao David Vilja, koji u 17. minutu nije realizovao penal. Ipak, izborena je pobeda kao podstrek pred polufinalni meč Lige šampiona u utorak protiv minhenskog Bajerna.
Barselona je na čelu Primere ponovo na plus 13 bodova u odnosu na Real iz Madrida, dok je Levante ostao u sredini tabele.
Barselona – Levante 1:0 (Fabregas 84)
Od 22 sata igraju Valensija i Malaga.
Odigrano ranije danas:
Real Madrid – Betis 3:1 (Ozil 45, 90+1, Benzema 57 – Molina 73. penal)
Granada – Valjadolid 1:1 (El Arabi 73 – Ebert 59)
Sutra se sastaju Hetafe – Espanjol, Deportivo – Atletik Bilbao, Osasuna – Sosijedad i Sevilja – Atletiko Madrid, a u ponedeljak Selta – Saragosa.
Odigrano juče: Majorka – Rajo Valjekano 1:1.
Tabela: Barselona 84 boda, Real Madrid 71, Atletiko Madrid 65, Sosijedad 54, Malaga i Valensija po 50, Betis 48, Rajo Valjekano 45, itd.

Povezana vest:  Bridž možda odsustvuje do kraja sezone