fa-logoEngleski FA pokrenuo istragu, Suarez sprema izvinjenje

Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je večeras da je pokrenuo istragu o incidentu u kojem je napadač Liverpula Luis Suarez ugrizao za ruku igrača Čelsija Branislava Ivanovića.
Zbog novonastale situacije, kako prenose engleski mediji, izvršni direktor Liverpula Jan Er otkazao je unapred dogovoreni put u Australiju.
Britanska televizija Skaj javila je, pozivajući se na izvore iz Liverpula, da će se Suarez izviniti kapitenu reprezentacije Srbije zbog nesvakidašnjeg incidenta.
Urugvajskom reprezentativcu predstoji i razgovor sa vlasnicima Liverpula.
Ceo slučaj desio se ranije danas na prvenstvenom meču na Enfildu koji je završen remijem 2:2, a Suarez je bio strelac drugog izjednačujućeg gola za Liverpul u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena.
Glavni sudija ove utakmice nije video pomenuti incident, inače bi Suarez verovatno zaradio crveni karton.
-Nisam video kada se desio incident, ali rekli su mi prijatelji koji su gledali televizijski prenos. Suarez uvek prave te ‘sitne’ prekršaje. Video sam Banetovu reakciju i bilo mi je evidentno da nije srećan zbog toga što se desilo – kazao je golman Čelsija Petr Čeh.
Suarezu je ovo drugi put da ugrize protivnika, a isto je uradio dok je igrao za Ajaks. On je 2010. godine ugrizao Otmana Bakala iz PSV-a, posle čega je dobio sedam mečeva suspenzije.

Povezana vest:  Ronaldo dao iskaz na sudu