cesc_fabregasFabergas u Barseloni za 50 miliona funti
Sandro Roseli, kandidat za mesto novog predsednika fudbalskog kluba Barselone, s dobrim izgledima za uspeh, priprema ponudu od 50 miliona funti kako bi Arsenalovog kapitana Ceska Fabregasa doveo, odnosno vratio u Barselonu, piše Daily Mail.
Otkad je Fabregas 2003. godine prešao iz Barselone u Arsenal kao 16-godišnjak, njegovo se ime često spominjalo u kontekstu povratka u Barselonu, a pogotovo u poslednje vreme.
Sandro Rosell, bivši potpredsednik Barselone, koji je zadržao dobre odnose s Fabregasom i njegovom porodicom, ima dobre izglede da na junskim izborima dobije mandat kao novi predsednik katalonskog kluba, tvrde britanski mediji.
Fabregasa ugovor s Arsenalom veže do 2014. godine, pošto je 2006. potpisao ugovor na vernost Arsenalu osam godina. U svakom je intervjuu insistirao da će ostati veran Arsenalu, iako je znao onako uzgred da kaže da će se jednog dana vratiti u Španiju. Njegov je savetnik Darren Dein, sin bivšeg Arsenalovog potpredsednika Davida, koji je 2007. godine dogovarao prelazak Tjerija Anrija iz Arsenala u Barselonu, pa je zadržao dobre odnose s katalonskim klubom.
Inače, Sandro Rosell je u sukobu s aktualnim predsednikom Barselone Joanom Laportom, koji je Rosella optužio za korupciju, a ovaj je obećao da će ga zbog te optužbe tužiti, piše Daily Mail.
Povezana vest:  Fudbalski navijači protestovali u Budimpešti