FUDBALSKA-LOPTA

Ministarstvo Republike Srpske: Nasilju nema mesta u sportu

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske danas je najoštrije osudilo sukob navijača banjalučkog Borca i sarajevskog Željezničara, poručujući da nasilju nema mesta u sportu i da se oni koji su izazvali sukobe ne mogu nazvati navijačima. 
-Žalosno je da se odlazak na fudbalsku utakmicu pretvorio u masovnu tuču, u kojoj ima životno ugroženih mladih ljudi i povređenih policajaca, koji su pokušali da spreče krvavi obračun u kojem je učestvovalo stotinu huligana – navodi se u saopštenju Ministarstva. 
U mestu Oborci, na magistralnom putu Donji Vakuf – Travnik, u Federaciji BiH, juče su se sukobili navijači fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke i sarajevskog Željezničara. Dvoje navijača teže je povređeno i prebačeno u Klinički centar u Sarajevu. 
Prema nezvaničnim informcijama, navijači dva kluba su tuču dogovorili putem Fejsbuka. 
-Pozivamo sve navijače da na sportske terene idu da navijaju i u duhu fer-pleja bodre svoj tim, jer najmlađe školarce učimo fer pleju. Stariji navijači bi trebalo da im budu uzor i razvijaju im ljubav prema sportu, a ne da ih uče nasilju – navodi se u saopštenju Ministarstva porodice, omladine i sporta RS. 

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 18. kola i tabela španske Primere