Brazil Maracana.JPEG-0ee8dMarakana otvorena, ali još nije završena

Brazilska Marakana otvorena je egzibicionim mečom timova koje su predvodili legendarni brazilski fudbaleri Ronaldo i Bebeto, uprkos tome što još nije završena.
Kompetirani su radovi samo na dve stadionske kapije, a nedostaju i sedišta na nekim tribinama, dok je prostor oko stadiona i dalje gradilište.
Marakana, četvrti od 12 stadiona koji treba da budu završeni za potrebe prvenstva sveta u Brazilu 2014. godine, koristiće se i za Kup konfederacija u junu.
-Brazil će održati lekciju celom svetu i svima onima koji su mislili da nije moguće da organizujemo Kup konfederacija i Mundijal- rekao je Ronaldo.
On je naglasio da je oduševljen terenom rekonstruisanog stadiona.
-Stadion je završen u poslednji čas, ali tako to ide…Srećni smo sa rezultatom. Teren i tribine su fantastični, kao i sve ostalo na stadionu – rekao je Ronaldo.
Predsednica Brazila Dilma Rusef i ministar sporta Aldo Rebelo bili su na tribinama, ali su napustili stadion pre završetka prvog poluvremena.
Od šest stadiona na kojima će se igrati utakmice Kupa konfederacija, samo Fortaleca i Belo Horizonte su završeni na vreme, prošlog decembra.
Marakana je izgrađena za potrebe Mundijala 1950. godine, kada je finale sa tribina pratilo 200.000 ljudi.
Sada je ovaj stadion sveden na dve petine svoje prvobitne veličine – 78.000 mesta.
Mnogi kritikuju mogućnost da ovaj stadion izgubi nekadašnju popularnost zbog ovog redukovanja kapaciteta i povećanja cena.
Takođe, bilo je i protesta zbog planova da se sruši bazen i atletska staza koji se nalaze uz stadion i na njihovom mestu izgradi šoping centar i parking.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 16. kola i tabela Premijer lige Engleske