DCsolin dragan markovicDva zlata i dva srebra za kraj u Solinu

Drugog dana međunarodnog turnira u Solinu kraj Splita, strelci Srbije osvojili su četiri medalje – dve zlatne i dve srebrne, tako da je bilans u dva dan ukupno devet medalja – četiri zlatnih i pet srebrnih!
U gađanju MK puškom 60 metaka ležeći drugog dana „pozlatio“ se Dragan Marković iz Novog Sada sa 593 kruga. Srebro je osvojio Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) koji je imao takođe 593 kruga, ali manje unutrašnjih centara, dok je bronza pripala Štritofu (Hrvatska) sa 591 krugom. Peto mesto osvojio je Milenko Sebić iz Novog Beograda Ušća sa 589 krugova.
Dragana Todorović iz Novog Beograda Ušća sa 583 kruga pobedila je u ovoj disciplini. I drugoplasirana, mlada Milica Babić iz Novog Sada imala je 583 kruga, ali manje unutrašnjih centara.
– Andrea Arsović iz Partizana i Ivana Maksimović iz Novog Beograda Ušća nisu gađale ovu disciplinu, iskoristili smo dan za još jedan trening – kaže v.d. selektor Goran Maksimović.- Vreme je bilo nešto bolje nego juče, vetar je oslabio. U svakom slučaju, ovo su bile veoma korisne pripreme pred Svetski kup u Fort Beningu od 4. do 13. maja i „Veliku nagradu oslobođenja„ u Plzenu od 1. do 5. maja.
Prvog dana, zlatom su se okitili u gađanju MK puškom trostav Milenko Sebić (Novi Beograd Ušće) i MK pištoljem Damir Mikec (Policajac) dok su srebrne medalje pripale Nemanji Mirosavljevu iz Novog Sada (MK puška trostav), Andrei Arsović iz Partizana (MK puška trostav) i Andriji Zlatiću (MK pištolj). Četvrta mesta osvojili su MK puškom trostav Dragana Todorović iz Novog Beograda Ušća i Dragan Marković iz Novog Sada.
U Fort Beningu gađaće puškom Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće) i Andrea Arsović (Partizan) i pištoljem Jasna Šekarić i Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice) i Damir Mikec (Policajac). U stručnom štabu su, uz selektora Maksimovića i treneri reprezentacije Jelena Arunović i Dragan Donević.
U Plzenu će učestvovaće puškom Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Milenko Sebić (Novi Beograd Ušće), Dragan Marković (Novi Sad) i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) i pištoljem Dimitrije Grgić (Akademac) i Danica Rašeta (Zemun Centar). Vodiće ih trener Ivan Kvasnevski.

Povezana vest:  Dan novih šampiona