uefa champions league

LIGA ŠAMPIONA

Niko nije nadoknadio 0:4, može li Barselona do čuda?

Sadašnji tim Barselone predvođen Lionelom Mesijem, Ćavijem i Inijestom odavno je sebi obezbedio mesto u istoriji fudbala, mnogi će reći i da su promenili „najvažniju sporednu stvar na svetu“, ali nikada nisu imali teži zadatak od onog koji ih čeka sutra uveče u revanš meču polufinala Lige šampiona protiv Bajerna.
Posle 4:0 za Bavarce pre sedam dana u Minhenu jasno je da se šanse Katalonaca da nadoknade taj zaostatak mere u promilima, pogotovo što niko u istoriji nije nadoknadio 0:4, čak ni 0:3.
Svega četiri puta u elitnom takmičenju domaći timovi su u revanšu uspeli da prođu posle poraza sa dva ili tri gola razlike u prvom meču, od toga Barselona dva puta, poslednji put u osmini finala protiv Milana, posle 0:2 na San Siru.
-Da bismo uspeli potrebna nam je čarobna noć, ne znam da li ćemo uspeti, ali pokušaćemo. Nije bilo tako davno kad smo pobedili Bajern na Kamp nou sa 4:0 – podsetio je Mesi na revanš meč osmine finala iz 2009. godine kada su Katalonci posle 0:1 u Minhenu bili ubedljivi kod kuće i prošli u četvrtfinale, a kasnije osvojili i titulu.
Međutim, Bajern iz 2009. godine i ovaj sadašnji teško da mogu da se porede. Novi nemački šampion ove sezone igra sjajno, gladni su trofeji, a kako i ne bi, kad su prošle sezone sve izgubili sve , uključujući i finale elitnog takmičenja kod kuće. Jedan od „tragičara“ tog finala, ali i jedan od junaka trijumfa u prvom meču protiv Barselone Hoilanđanin Arjen Roben poziva na oprez.
-Najveća greska koju možemo da napravimo jeste da pomislimo da smo već u finalu. Moramo na Kamp nou da odigramo pođednako dobro kao u Minhenu, možda čak i bolje. Ukoliko neko može da nadoknadi 0:4 onda je to sadašnji tim Barselone – poručio je Roben.
Revans meč polufinala Lige šampiona između Barselone i Bajerna igra se sutra od 20.45 sati.

Povezana vest:  Murinjo ne prisustvuje gala svečanosti FIFA