Alex Ferguson 2013

Ferguson: Ne nameravam da se povučem

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da ne namerava da se povuče i da očekuje novu „uspešnu deceniju“ tog fudbalskog kluba.
Ferguson će krajem jula biti podvrgnut operaciji kuka, a pojedini mediji spekulišu da bi 71-godišnji trener to mogao da iskoristi I povuče se. On je ranije izjavio da samo od njegovog zdravstvenog stanja zavisi koliko će biti trener na Old Trafordu.
Junajted je ove sezone osvojio 20. šampionsku titulu u istoriji kluba.
-Ovaj šampionski tim se neće menjati – čeka nas ‘duga vožnja’. Biće mnogo bolji i ako sve bude u redu, naša 20. šampionska titular biće samo početak nove uspešne decenije – rekao je Ferguson, preneli su britanski mediji.
-Videćemo da li ću narednih 10 godina biti u klubu, ali trenutno ne planiram da se povučem iz nečega za šta verujem da će biti posebno i vredno toga da ostanem . dodao je bivši trener Sent Mirena i Aberdina.
Iskusni trener veruje da će njegov klub biti veoma uspešan u budućnosti.
-U fudbalu je teško biti apsolutno siguran u to šta nosi budućnost. Ali, ne živim u svetu mašte i mislim da imamo razloga da budemo uvereni u lepu budućnost Mančester junajteda – rekao je Ferguson.
Ferguson je preuzeo Mančester junajted 1986. godine, sa kojim je osvojio 13 šampionskih titula, 10 trofeja Komjuniti Šild, pet FA kupa i četiri Liga kupa.
Takođe, osvojio je i dva trofeja u Ligi šampiona, Kup kupova, Superkup Evrope, Interkontinentalni kup i svetsko klupsko prvenstvo

Povezana vest:  Ibrahimović: Voleo bih da zaigram u MLS ligi