Antonio Conte Juventusl

Konte: Dolazak najboljih strelaca ne bi doneo Juventusu LŠ

Trener fudbalskog šampiona Italije Juventusa Antonio Konte izjavio je danas da ni dovođenje kvalitetnih mnapadača ne bi pomoglo njegovom klubu da osvoji titulu u Ligi šampiona.
Juventus je u četvrtfinalu i ukupnim porazom od 0:4 od Bajerna iz Minhena završio takmičenje u Ligi šampiona. Bajern će 25. maja u finalu Lige šampiona u Londonu igrati protiv Borusije iz Dortmunda.
-Mogu samo da se nasmejem na priče da će Juventus osvojiti Ligu šampiona ako dovede dva ili tri pojačanja. Stvarnost je drugačija. Postoji razlika između velikih evropskih klubova – rekao je Konte, a preneli italijanski mediji.
-Navijači bi voleli da u klub dođu neki od najboljih napadača -(Zlatan) Ibrahimović, (Luis) Suares ili (Gonzalo) Iguain. Naravno, ja bih želeo da dovedem svu trojicu. Ali, čak ni to ne bi bilo dovoljno da osvojimo Ligu šampiona – dodao je trener Juventusa.
On smatra da bi njegov klub trebalo da se unapredi u svim aspektima, ali i da se ugleda na Bajern iz Minhena.
-Moramo da pratimo njihov model rada. O tome sam razgovarao sa upravom i generalnim direktorom Đuzepeom Marotom. Čuo sam da je (Arjen) Roben rekao da je pobeda Bajerna timski rad, on shvata kako mora da se radi. Talentovan je kao i (Frenk) Riberi, a obojica daju sve od sebe za ekipu – rekao je Konte.
-Dobra organizacija izvlači najbolje od pojedinca. U svakom slučaju, moramo da pokažemo da poštujemo klub i fudbalere koji su sada u klubu – dodao je.
Juventus je ove sezone odbranio titulu šampiona Italije, pošto je u nedelju pobedio Palermo sa 1:0.

Povezana vest:  Sampdorija sutra promoviše Mihajlovića