Luis Suarez

Suarez izbegao kaznu zbog udaranja Jate

Svetska fudbalska federacija (Fifa) saopštila je danas da neće kazniti reprezentativca Urugvaja Luisa Suareza zato što je udario fudbalera Čilea Gonzala Jaru.
Suarez je u 36. minutu meča između Urugvaja i Čilea u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pesnicom udario u lice Gonzala Jaru, iako u tom trenutku nije imao loptu u svom posedu. Urugvaj je u tom meču poražen sa 2:0.
-Ova stvar ne zahteva intervenciju disciplinske komisije Fifa, pa je stoga disciplinski postupak zatvoren – navodi se u saopštenju Fifa.
Predsenik Fudbalskog saveza Urugvaja Sebastijan Bauza, koji je tvrdio da je Suares „progonjen“, naročito u Engleskoj, rekao je da je to jako dobra vest za Suareza i reprezentaciju Urugvaja.
Fudbalski savez Urugvaja tvrdio je da je Suarez u tom meču reagovao na provokaciju Jare, koji ga je uhvatio za genitalije.
Surez će propustiti naredni meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kojem Urugvaj gostuje Venecueli 11. juna zbog žutih kartona.
Urugvaj je na šampionatu u Južnoj Africi pre tri godine igrao u polufinalu, a sada je u opasnosti da propusti šampionat u Brazilu 2014. godine pošto je u poslednjih šest mečeva kvalifikacija osvojio samo dva boda.

Povezana vest:  Mihajlović: Biće mi žao ako Falkao ne igra