partizan slavlje jug

144 DERBI

Partizan dobio derbi protiv Zvezde za odbranu titule

Fudbaleri Partizana na korak su od odbrane titule prvaka Srbije pošto su večeras na domaćem terenu savladali jedinog konkurenta Crvenu zvezdu sa 1:0, u derbi utakmici 28. kola nacionalne Superlige.
Nakon trijumfa u 144. „večitom“ derbiju crno-beli dva kola pre kraja sezone imaju pet bodova više od Crvene zvezde.
Utakmica je odigrana pred oko 28.000 gledalaca na stadionu u Humskoj, a sudio je Milorad Mažić iz Vrbasa.
Strelac: Jojić u 90. minutu.
Žuti kartoni: L. Marković (Partizan), Kadu, Milijaš, Milivojević (Crvena zvezda).
Crveno karton: Maksimović (Crvena zvezda) u 90+6.
Partizan: Stojković, Miljković, Pajović, Ivanov, Volkov (od 98. Lazevski), Smiljanić, S. Marković, Ilić, Luka (od 70. Jojić), L. Marković (od 90. Brašanac), Mitrović.
Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Mikić (od 76. Maksimović), Spajić, Petković, Garido (od 71. Milunović), Milivojević, Milijaš, Kadu, Lazović (od 14. Dauda), Kasalica.
Partizan je u meču sezone pobedio večitog rivala i potvrdio da je i dalje najbolji tim na ovim prostorima.
Crno-beli sada, dva kola pre kraja, imaju pet bodova prednosti u odnosu na Zvezdu, a na tome mogu da zahvale sjajnom Milošu Jojiću, koji je u 90. minutu odlično izveo slobodan udarac i savladao Bajkovića.
Partizan je večeras prekinuo i neugodan niz od četiri uzastopna poraza u večitim derbijima, a trener crno-belih Vuk Rašović debitovao je pobedom u najvećoj utakmici srpskog fudbala.
Crno-beli su večeras bili nadmoćni, o čemu najbolje svedoči podatak da Zvezda nije stvorila nijednu stopostotnu šansu.
Najbliži golu bili su u nadoknadi vremena, kada je Stojković paradom sačuvao gol posle slobodnog udarca Brazilca Kadua.
Na drugoj strani, Partizan je mogao i ranije da dođe do vođstva pošto je stvorio sedam ozbiljnih prilika, od kojih čak četiri nije uspeo da realizuje Aleksandar Mitrović.
Ipak, sve promašaje domaće ekipe ?naplatio? je Jojić u 90. minutu, posle prekršaja nad Lazarom Markovićem.
Prvo poluvreme moglo bi da se svede na tri interesantne situacije. Prvo je Filip Kasalica u 15. minutu udarcem sa 30-ak metara pogodio prečku gola Vladimira Stojkovića, a potom je usledio odgovor Partizana.
Oba puta pred golom Zvezde našao se Aleksandar Mitrović. U 22. minutu je, posle kontranapada šutirao pored gola, a u poslednjim trenucima prvog dela meča Boban Bajković je paradom izbacio loptu u korner posle pokušaja glavom napadača Partizana. 
Igrači oba tima na teren su izašli noseći majice na kojima je pisalo ?Ne govoru mržnje na internetu?, u okviru akcije Ministarstva omladine i sporta.
Uoči početka utakmice navijači Partizana ovacijama su pozdravili crno-bele košarkaše koji su krajem prošlog meseca osvojili Jadransku ligu.
Večiti derbi obeležila je i međusobna tuča navijača Partizana na južnoj tribini koja je trajala barem pet minuta na početku prvog dela meča.
Sudija Mažić je na početku drugog poluvremena privremeno morao da prekine utakmicu zbog bakljade prvo na severnoj, a zatim i na južnoj tribini.
Po završetku susreta navijači crveno-belih nisu mogli sportski da podnesu poraz svog tima, pa su na severnoj tribini počeli da lome i pale stolice.

Povezana vest:  Ronaldinjo: Berluskoni me želi u Milanu!