jelensuperliga logoZavršava se Superliga, traži se drugi putnik u niži rang

Utakmicama 30. kola u nedelju će se spustiti zavesa na ovogodišnje takmičenje u nacionalnoj fudbalskoj Superligi, a jedina preostala nepoznanica je ko će, uz Smederevo, da se preseli u niži rang.
Trenutno najbliži Prvoj ligi je BSK iz Borče koji zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa 29 bodova, a u nedelju gostuju slavnijem timu sa opštine Palilula, OFK Beogradu.
Ekipi iz Borče ni pobeda nije garant opstanka u Superligi, pošto ima dva boda manje od Novog Pazara i Radničkog iz Kragujevca.
Novopazarci u poslednjem kolu gostuju kulskom Hajduku koji je odavno izborio opstanak u elitnom fudbalskom takmičenju. Novi Pazar je u prošlom kolu ubedljivo savladao Rad sa 4:0.
Radnički iz Kragujevca u nedelju gostuje ivanjičkom Javoru, koji je takođe prebrinuo brige oko očuvanja superligaškog statusa. Kragujevčani su u prošlom kolu takođe zabeležili pobedu nad Vojvodinom od 2:0.
Novi-stari šampion Partizan proslaviće osvajanje titule na svom stadionu, gde u nedelju dolazi subotički Spartak.
Derbi kola, iako bez rezultatskog značaja, odigraće se u Novom Sadu, gde će trećeplasirana Vojvodina dočekati vicešampiona Crvenu zvezdu.
Osvajač Kupa Srbije, ekipa Jagodine uspešnu sezonu završiće utakmicom na domaćem terenu protiv Donjeg Srema.
Niški Radnički gostuje ekipi Rada na beogradskoj Banjici, dok će Sloboda u Užicu dočekati „fenjeraša“ Smederevo.
Rezultati i strelci:
U nedelju od 17 sati igraju Hajduk – Novi Pazar, Rad – Radnički Niš, Javor – Radnički Kragujevac, Vojvodina – Crvena zvezda, Sloboda – Smederevo, OFK Beograd – BSK Borča, Jagodina – Donji Srem, dok u 19 sati počinje meč Partizan – Spartak.
TABELA: Partizan 70, Crvena zvezda 62, Vojvodina 58, Jagodina 47, OFK Beograd 44, Sloboda 42, Rad 41, Spartak 36, Hajduk 35, Donji Srem 34, Radnički Niš 34, Javor 33, Novi Pazar 30, Radnički Kragujevac 30, BSK Borča 29, Smederevo 15.

Povezana vest:  Prandeli vratio Zambrotu, pozvani i Borielo i Mauri