rakocevicZvezda u Novom Sadu bez Rakočevića „overava“ drugo mesto

Košarkaši Crvene zvezde, najverovatnije bez lakše povređenog kapitena Igora Rakočevića, pokušaće sutra u Novom Sadu da pobede Vojvodinu u poslednjem kolu Superlige, osiguraju drugo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.
-Moraćemo da odigramo veoma agresivno u odbrani. U poslednjih nekoliko mečeva u značajnoj meri smo podigli nivo igre u defanzivi i to je najbolji put za uspeh. Rezultati Novosađana ove sezone zaslužuju poštovanje i zato nam motiva neće nedostajati. Želja nam je da pobedom okončamo ligaški deo takmičenja i sačuvamo drugu poziciju koja će nam obezbediti prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa – rekao je Katić za klupski sajt.
Crveno-beli su sa Novosađanima ove sezone dva puta odmeravali snage, u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu Zvezda je slavila ubedljivo 97:72, dok je u prvom ovosezonskom superligaškom duelu u Pioniru tim sa Malog Kalemegdana pobedio trojkom Marka Simonovića u poslednjim sekundama (86:85).
-Vojvodina ima veoma dobar sastav. Cele sezone pružali su veoma dobre partije i zasluženo su izborili plasman u plej-of i Jadransku ligu. U prošlom meču u Pioniru su nas poprilično namučili, zato ćemo ovog puta morati da pružimo maksimum kako bismo upisali pobedu. Želja nam je da nastavimo trijumfalni niz, a pre svega da dodatno podižemo formu pred početak plej-ofa – dodao je Katić.
Tešku utakmicu očekuje i trener crveno-belih Dejan Radonjić.
-Očekuje nas težak meč, ali naš cilj je da pobedimo i overimo drugo mesto. Imamo odredenih kadrovskih problema sa povređenim i rovitim igračima, pod znakom pitanja je i nastup kapitena Igora Rakočevića. Ko će biti u sastavu ekipe za duel sa Vojvodinom odredićemo na dan utakmice – rekao je Radonjić.
Utakmica 14. kola Superlige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati u dvorani Klisa.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda Golden Stejta i Minesote