Jupp  Heynckes

Hejnkes veruje u titulu,Klop prepušta rivalu ulogu favorita

Trener fudbalera minhenskog Bajerna Jup Hejnkes rekao je večeras da veruje u pobedu nad Borusijom iz Dortmunda i osvajanje trofeja Lige šampiona.
-Prošle subote sam vodio Bajern poslednji put u prvenstvu. Nadam se da ću ove subote evropsko takmičenje zaključiti pobedom. Verujem u titulu – izjavio je šef stručnog štaba nemačkog prvaka.
Iskusni 68. godišnji stručnjak veruje da će igranje na čuvenom londonskom Vembliju biti dodatna motivacija za njegove izabranike.
-Vembli je mesto velike tradicije, evropske i međunarodne. To je motiv više igračima da na takvoj lokaciji igraju finale Lige šampiona. Atmosfera će biti jedinstvena – istakao je Hejnkes, dodajući da je uvek znao za šta je sposobna ekipa Bavaraca.
-Uvek sam govorio da smo sposobni da osvojimo Ligu šampiona. Tako mislim i iza toga stojim. Tako sam govorio i pre Juventusa i Barselone, kada definitivno nismo bili favoriti. Jak smo tim i ako budemo pravi onda ćemo sutra slaviti, iako izuzetno cenim našeg protivnika – konstatovao je Hejnkes.
Trener Borusije Jirgen Klop pohvalio je svoju ekipu, navodeći da igračima nije trebalo posebno objašnjavati pred kakvom prilikom se nalaze.
-Sjajno smo radili proteklih pet godina, sve smo bolji i bolji. Nameravamo da nastavimo ovim putem i videćemo šta će biti. Naravno da ne mogu da obećam da ćemo brzo opet igrati finale, igrači znaju kakva je ovo prilika. Koliko se vrhunskih alpinista penjalo na Mont Everest pa su morali da odustanu nadomak cilja. Međutim, bitan je njihov trud, pokušaj, to niko ne može da im oduzme, takav pristup želim i kod nas – kazao je Klop i ocenio da je Bajern „ipak favorit“.
-Ukoliko sutra i ne ostvarimo cilj, želim da se ceni ovaj tim i ono što je postigao. Jasno je da je Bajern ipak favorit i ako ne odigramo najbolju utakmicu u posljednjih pet godina, nemamo šanse, bez obzira što između nas nema nikakvih nepoznanica. Odlučivaće detalji, ceo svet će gledati našu utakmicu i to je velika stvar i velika odgovornost. Naravno da želimo da se predstavimo u najboljem svetlu i svima pokažemo da zasluženo igramo u velikom finalu – poručio je Klop.
Finalna utakmica Lige šampiona između dva najbolja nemačka kluba, minhenskog Bajerna i Borusije iz Dortmunda, igra se na londonskom Vembliju sutra od 20.45 sati.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Rezultati petog kola i tabela Super lige