dragan_mrdja_reprezentacija_fkvosaSrbija nastavila pobedničku seriju

 

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena isključivo od igrača iz domaćeg prvenstva, savladala je danas u Osaki u prijateljskoj utakmici selekciju Japana rezultatom 3:0 (2:0). Na stadionu „Nagaji“, pred oko 50.000 gledalaca po prohladnom vremenu, sudio je Čong iz Južne Koreje.

Strelci su bili: Dragan Mrđa u 15. i 23. i Nemanja Tomić u 51. minutu.

Žuti karton: Petrović (Srbija).

Japan: Narazaki, Kono, Kurihara, Nakazava, Nagamoto, Inamoto, Nakamura, Endo, Abe, Okazaki , Koraki.

U drugom poluvremenu igrali su još: Išikava, Tamade, Jamase i Jano.

Srbija: Brkić (Jovanić), Ninkov (Vulićević), Milović, Stanković, Lomić, Petrović, Fejsa (Mitrović), Tomić (Beljić), Tadić (Davidov), Mrđa, Lekić (Kaluđerović).

Dvostruki strelac u pobedi Srbije na stadionu Nagai bio je Dragan Mrđa, koji je postigao golove u 15. i 23. minutu. Treći gol postigao je Nemanja Tomić iz slobodnog udarca, u 60. minutu.

Povezana vest:  Partizan šampion Srbije četvrti uzastopni put

Reprezentativci Srbije su bili bolji tokom celog meča, kontrolisali igru i uspeli da iskoriste šanse, a igrači Japana i pored toga što su imali više loptu u posedu, nisu uspeli da savladaju Željka Brkića i Milana Jovanića.

Prvu priliku na utakmici, u četvrtom minutu, imao je Mrđa. Napadač Vojvodine je posle neuspele ofsajd zamke domaćih izbio ispred golmana Seiga Narazakija, ali je samo pogodio desnu stativu. U nastavku akcije kapiten Srbije Radosav Petrović šutirao je preko gola.

Reprezentativci Srbije su u nastavku dobro igrali i poveli u 15. minutu. Petrović je dugom loptom odlično pronašao Mrđu, koji je iskoristio lošu interveniciju defaznivaca Japana i pogodio mrežu.

Domaći igrači su se nakon toga oslobodili pritiska i uglavnom držali loptu, a najveća opasnost po golmana Brkića bila je posle kornera. Juto Nagamoto je u 20. minutu centrirao sa leve strane, Šinđi Okazaki je dobro zahvattio loptu glavom, ali je Brkić sigurno intervenisao.

Povezana vest:  Malaga pobegla s dna Primere

U narednoj akciji fudbaleri Japana su ponovo nadskočili gostujuće igrače, šutirao je Juzo Kurihara, ali je golman Srbije ponovo bio uspešniji.

Mrđa je duplirao vođstvo u 23. minutu, posle kombinacije Nemanje Tomića i Pavla Ninkova pokušao je Dušan Tadić iz voleja, ali se lopta odbila do Mrđe. On se dobro snašao između odbrambenih igrača Japana, koji su tražili od sudije da dosudi ofsajd, i iz drugog pokušaja postigao gol.

Do kraja poluvremena reprezentativci Srbije su uspešno sačuvali prednost. Selektor Radovan Ćurčić je u nastavku utakmice pružio priliku i ostalim igračima, a fudbaler Partizana Ljubomir Fejsa je u 68. minutu napustio teren zbog povrede.

Japan je u drugom poluvremenu više držao loptu u posedu, a igrači Srbije su uglavnom iz kontranapada pokušavali da postignu gol.

Povezana vest:  Rodžers: Učinili smo sve da zadržimo Suaresa

Dobru priliku da smanji prednost Srbije imao je Naohiro Išikava u 58. minutu, odlično je izbegao ofsajd zamku i snažno šutirao, ali je golman Brkić ponovo uspeo da sačuva mrežu.

Posle dva minuta Tomić je postavio konačan rezultat. Fudbaler Partizana je sa 30 metara odlično izveo slobodan udarac, lopta je prošla između dva igrača u „živom zidu“ i pored stative ušla u mrežu.

Nakon toga Išihara je, uz Jašuhita Enda, u nekoliko navrata pokušao da postigne gol, ali su Brkić, a u završnici i golman Spartaka Jovanić bez većih problema uspeli da zaustave šuteve japanskih fudbalera. Reprezentacija Srbije će do početka Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, od 11. juna do 11. jula, odigrati još tri prijateljske utakmice.