family_sport_djokovicKuršumlija ponudila Đokoviću mesto za izgradnju akademije

 

Opština Kuršumlija je danas zvanično uputila ponudu Novaku Đokoviću za izgradnju teniske akademuje u Kuršumliji, a posle bezuspešne takve akcije u Kragujevcu.

Zamenik predsednika opštine Dejan Milošević kaže da je ovakva odluka doneta jer je ideja da Kuršumlija postane turističko-sportski centar.

Naglašavajući da je Kuršumlija proteklih godina postala poznati turistički centar i da je zbog tri banje i Đavolje varoši turizam veoma razvijen, opština je ponudila kompaniji „Femili sport“ lokaciju u centru grada, površine od oko dva hekatra.

Povezana vest:  SVETSKI KUP, Poraz Krajinovića od Zebaljosa

Ova lokacija je inače namenjena za sportske terene, gde je već izgrađena jedna sportska hala, teniski tereni i olimpijski bazen.

-Ne samo ova lokacija koju smo ponudili Đokoviću, već celo ovo područje pogoduje za izgradnju teniske akademije. Ukoliko naša ponuda bude prihvaćena, spremni smo da mu pod veoma povoljnim uslovima ustupimo idealan prostor za izgradnju teniske akademije i svih pratećih objekata – kazao je Milošević.

Povezana vest:  Đoković u polufinalu Pariza protiv Federera

On je naglasio da nije u ponudi samo prostor u centru grada, već da na teritoriji ove opštine ima i drugih lokacija u blizini sve tri banje i Đavolje varoši, koje je opština spremna da ustupi za izgradnju teniske akademije.