jagodina pocetak priprema

Milanović: Jagodina postavila visoke standarde

Predsednik fudbalskog kluba Jagodina Goran Milanović ocenio je danas da je njegov tim osvajanjem nacionalnog kupa i četvrtog mesta u prvenstvu postavio visoke standarde i da će svaki slabiji rezultat naredne godine biti neuspeh.
-Definitovno smo postavili zdrave temelje, stvorili jedan pravi profesionalni klub i ne postoji nijedan razlog da ne idemo uzlaznom linijom i u narednom periodu. Osnova svaga je timski rad i timski duh – rekao je Milanović novinarima u Jagodini.
On je dodao da je Jagodina osvajanjem Kupa postala deo „velike četvorke“ srpskog fudbala.
-Verujem da su naš uspeh pozdravili svi južno od Save i Dunava, jer se desilo i to čudo, da konačno pehar Kupa Srbije napusti Beograd i ode u neki drugi grad. Dobili smo evro licencu i to je epilog priče o timskom radu – rekao je Milanović i objasnio da je klub od predstavnika UEFA, koji su bili u poseti stadionu dobio ocenu treće kategorije, što praktično znači da se utakmice u grupnoj fazi Lige Evrope mogu igrati u Jagodini.
Govoreći o takmičenju u kvalifikacijama za Ligu Evrope (žreb je 24.juna) Milanović je istakao da bi voleo da se izbori plasman u grupnu faze takmičenja, ali ako se ne uspe ove godine, sigurno hoće u budućnosti.
Milanović je istakao da Uprava kluba „ima ekstra interesovanje“ od klubova iz Kine i Južne Koreje za najboljeg strelca lige Miloša Stojanovića i reprezentativca Libije Mohameda El Monira, ali da su zainteresovani i Zvezda i Partizan.
-Mi svake sezone radimo rekonstrukciju ekipe, ali ne u toj meri da ugrozimo kvalitet tima koji ćese takmičiti u Evropi – zaključio je Milanović.

Povezana vest:  Klop zadovoljan zbog pohvala Aleksa Fergusona