aleksandar_krstic_1JELEN SUPERLIGA SRBIJE

 

Zvezdi samo bod na debiju Kristića, pobeda OFK Beograda

 

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su večeras u Smederevu nerešeno sa istoimenom ekipom 0:0 u prvom kolu Super lige Srbije u čijim je uvodnim mečevima samo OFK Beograd zabeležio pobedu.

OFK, prošle sezone trećeplasirani tim Super lige, na Karaburmi je pred svega 100 gledalaca savladao Metalac sa 1:0 golom Ivana Kecojevića u trećem minutu sudijske nadoknade.

Utakmice između Spartaka i BSK-a u Subotici, kao i Borca i Javora u Čačku završene su rezultatom 1:1.

Najviše pažnje privukao je meč vicešampiona Srbije u Smederevu gde je Aleksandar Kristić debitovao na mestu trenera Zvezde na kome je nasledio Ratka Dostanića, koji je otišao posle eliminacije crveno-belih sa evropske scene.

Povezana vest:  Benites traži napadačku igru protiv Dinama

Promena na klupi, ipak, nije donela rezultat, već novi neuspeh za beogradski tim.

Prvu veliku šansu u Smederevu imali su domaći, pošto je Nenad Marinković u sedmom minutu sa 20 metara šutirao po zemlji i pogodio stativu, a odbijenu loptu Dragan Ćeran je sa sedam metara prebacio preko gola.

Kasnije su gosti preuzeli terensku inicijativu, ali nisu uspeli do gola, uprkos brojnim prilikama.

ofk_metalac_1Prvu je u 11. minutu imao Miloš Trifunović koji je pokušao glavom, ali je lopta pogodila stativu. Glavom je stativu pogodio i golman Smedereva Dejan Ranković, koji je zbog toga morao da napusti teren.

Zamenio ga je 21-godišnji Mladen Živković, koji je u nastavku igre u nekoliko navrata spasao svoj tim i verovatno bio najbolji igrač na terenu.

Povezana vest:  Frajburg savladao Hertu

Najbolja prilika za Zvezdu, međutim, nije propala zbog reakcije Živkovića, već zato što je Aleksandar Jevtić u 61. minutu, posle kornera Ognjena Koromana i asistencije Miloša Trifunovića, sa par metara promašio gol Smedereva, iako je bio potpuno sam.

-Očekivali smo tvrdu i zatvorenu igru Smedereva, koja nam je zadavala probleme u prvom poluvremenu. U drugom je bilo dosta bolje, ali smo se ispromašivali u završnici. Ali, dok god ja budem bio trener, nećemo menjati napadački stil igre – kazao je Kristić na konferenciji za novinare posle meča.

Prvi gol u novoj sezoni postignut je na utakmici Borca i Javora iz Ivanjice, pošto je Filip Knežević u sedmom minutu doneo vođstvo domaćima.

Povezana vest:  Skolari: Kosta prvi na listi putnika za Mundijal

Javor je, ipak, do boda stigao zahvaljujući pogotku Obiore Odite u 57. minutu.

Plen su podelili i BSK i Spartak, koji je prošlu sezonu završio na četvrtom mestu, ali večeras nije uspeo da obraduje oko 1.500 navijača u Subotici.

BSK je i poveo preko Envera Alivodića u 16. minutu, ali je konačan rezultat postavio u 78. Vladimir Torbica.

Aktuelni šampion Partizan, koji će ove sezone pokušati da osvoji četvrtu uzastopnu titulu, večeras dočekuje Inđiju.

Sutra se od 17.30 igraju utakmice Hajduk – Sloboda, Rad – Čukarički i Vojvodina – Jagodina.

PHOTO: ataimages.rs